Tysk Formel 1-triumf i Kina

Nico Rosberg sikrede Mercedes den første Formel 1-triumf siden 1955

Flot, solid kørsel af Nico Rosberg (Foto: AP/Mark Baker)
Flot, solid kørsel af Nico Rosberg (Foto: AP/Mark Baker)

Endelig lykkedes det for Mercedes. Takket være lørdagens vundne pole-position til Nico Rosberg, og en kontrolleret kørsel af tyskeren hele vejen igennem de 56 omgange på Formel 1-banen i Shanghai i Kina, lykkedes det Mercedes at sikre sig det tyske teams første Formel 1-triumf i mere end 50 år. Det var også Rosbergs første Formel 1-sejr i karrieren.

Eneste lillebitte malurt i bægeret var, at teamets anden kører, veteranen Michael Schumacher, måtte forlade løbet tidligt, da han fik problemer med bilens hjul, der ikke var skruet ordentligt på. Men mon ikke det er til at leve med, som Rosberg sikrede en fornem triumf.

Se også: Rosberg tager sin første pole position

Mercedes udnyttede starten på løbet optimalt, og begge racere skød ud af starthullerne, hvor der var kamp bagved. Vi undgik dog buler og ballade, da de røde lamper slukkede, hvor McLarens Jenson Button fik en fantom-start, og rykkede op på 3. pladsen.

Som de første pitstop begyndte, rykkede også Lewis Hamilton frem i rækkerne, da han overhalede Kimi Raikkonen inde i pitlane, ligesom også Red Bulls to racere med Webber og Vettel udnyttede det til at avancere.

Kort efter udgik Michael Schumacher altså fra løbet, og mens Jenson Button for alvor begyndte at nærme sig Nico Rosberg i front, og også overhalede tyskeren efter et pitstop, blev spændingen intens.

Pitstop blev dyrt
Ni sekunder havde Rosberg op til Button, men spændingen om førstepladsen forduftede dog hurtigt, da Buttons 3. pitstop gik helt galt. Problemer med at fastmontere venstre baghjul kostede briten dyrt, og så måtte Button se sejrsdrømmene fortone sig i horisonten.

Fra da af kunne Rosberg begynde at kontrollere i front og køre sejren hjem

I stedet blev kampen om andenpladsen yderst intens. Mindst ti kører lå inden for få sekunders afstand i kampen om den næstøverste plads på podiet, og det udløste en hidsig jagt hele vejen til mål.

Raikkonens deroute
Sebastian Vettel foretog en smart overhaling på Kimi Raikkonen, og det blev forfærdelig dyrt for finnen. Han røg ud i den løse belægning, og mens 'Iceman' forsøgte at køre gummien af bilens hjul, strøg den ene konkurrent efter den anden forbi i det tætte væddeløb.

I løbet af blot en omgang gled finnen hele 12 pladser ned! Men det understreger godt, hvor tæt løbet i Kina var. Fra 2. til 14 pladsen i løbet af ingen tid.

Til sidst kæmpede Red Bull og McLaren om de resterende pladser på podiet, men det blev Jenson Button og Lewis Hamilton, der trak sig sejrrigt ud af dysterne.

Nico Rosberg vandt foran Button, Hamilton, Webber og Vettel i Shanghai i et flot race, hvor der for en gangs skyld var masser af flotte overhalinger, og spænding om topplaceringerne helt til slut.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere