Ballade kan aflyse Formel 1-løb

Tidligere vinder Damon Hill opfordrer til at genoverveje, om det er forsvarligt at gennemføre løbet i Bahrain 22. april

Formel 1-feltet kommer muligvis ikke til start i Bahrain i år. (Foto: AP/Rob Griffith)
Formel 1-feltet kommer muligvis ikke til start i Bahrain i år. (Foto: AP/Rob Griffith)

Den fortsatte uro i Bahrain gør det højst usikkert, om det planlagte Formel 1-Grand Prix kan afholdes i oliestaten som planlagt den 22. april.

Den internationale motorsportsunion (FIA) slår nu fast, at den holder nøje øje med udviklingen i landet, hvor demonstranter mod det nuværende styre kræver løbet aflyst.

- FIA er dagligt i kontakt med de højeste autoriteter, de største europæiske ambassader og, naturligvis, de lokale og internationale arrangører, skriver unionen ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Vi er jævnligt blevet forsikret af autoriteterne i Bahrain om, at alle sikkerhedsmæssige udfordringer er under kontrol, lyder det videre.

Læs også:

Fernando Alonso var bedst i regnvejret i Malaysia og lagd sig med sejren i front i VM-stillingen. (Foto: AP/Achmad Ibrahim) Formel 1 Sensationel Ferrari-sejr på Sepang

Torsdag krævede den tidligere Formel 1-vinder Damon Hill, at løbsledelsen foretog en ny overvejelse af, om det ville være forsvarligt at gennemføre løbet.

Hill var ellers sidste år fortaler for, at feltet skulle vende tilbage til Bahrain efter aflysningen i 2011, men demonstranter kræver løbet aflyst i protest mod styrets voldelige indgriben i oprøret.

Politiet i Bahrain stødte fredag sammen med over 5000 demonstranter, der krævede den danske statsborger Abdhuladi al-Khawaja løsladt.

Læs også:

Felipe Massa frygter for sit job. (Foto: AP) Formel 1 Ferrari-stjerne frygter fyreseddel

Khawaja, der er en ledende borgerrettighedsaktivist, er idømt livsvarigt fængsel for at stå bag omfattende protester mod Bahrains regime sidste år.

Han havde fredag været i sultestrejke i 58 dage og beskrives som at være i overhængende fare for at dø.

- Det vigtigste er, at der ikke vi ikke risikerer menneskeliv ved at gennemføre løbet, siger Damon Hill til The Guardian.

- Det ville være meget skidt, og skidt for Formel 1, hvis vi skaber en undtagelsestilstand for at køre, siger Hill.

Læs også:

Kom så af vejen (Foto: AP) Formel 1 Vred Vettel om kollega: Idiot

Flere markante Formel 1-kørere med Sebastian Vettel og Michael Schumacher i spidsen har erklæret sig parate til at tage til Bahrain, hvis myndighederne kan garantere, at sikkerheden er i orden.

Ifølge uafhængige vurderinger er mindst 35 blevet dræbt i forbindelse med uroen de seneste par måneder.

0 kommentarer
Vis kommentarer