Ecclestone gruer for mere Vettel-succes

Den dobbelte verdensmester skal have mere modstand i Formel 1-feltet, siger og håber sportens tungeste dreng

Sebastian Vettel var suverænt feltets stærkeste med 15 pole positions og 11 sejre i 2011. (Foto: AP)
Sebastian Vettel var suverænt feltets stærkeste med 15 pole positions og 11 sejre i 2011. (Foto: AP)

Han står med bekymrede miner og skuer frem mod den kommende sæson.

Og skrækken for administrerende direktør i Formula 1 Management, Bernie Ecclestone, er, at den kommer til at minde om forrige sæson.

Hér var Sebastian Vettel alt for suveræn. Tyskeren hev verdensmesterskabet i hus, da der resterede hele fire grand prix. I øvrigt som den yngste dobbelte verdensmester nogensinde.

Læs også:

Formel 1-kontrakt til dansk stortalent

Og det er dejligt for den nu 24-årige tysker. Men det holder ikke i længden, hvis sporten skal fortsætte med at hive så gode tv-aftaler i hus - og have så mange seere verden over.

- Det bliver sagt igen og igen, men jeg håber virkelig, at sæsonens sidste løb er dér, hvor mesterskabet bliver afgjort. Vi vil helst ikke have, hvad der skete sidste år. Det var ikke alt for godt. Den eneste person, der vil sige mig imod er Sebastian (Vettel, red.), siger Ecclestone ifølge nyhedsbureauet AP.

Lewis skal præstere nu
Afstanden til nummer to, Jenson Button, var på hele 122 point.

- Jeg er overrasket over, at vi nåede så mange tv-seere. Jeg er ofte i tvivl om hvorvidt folk ser det på grund af mesterskabet eller på grund af det enkelte løb, siger briten.

Læs også:

Schumacher ligeglad med grim Formel 1-racer

Han er i øvrigt bekymret for sin landsmand, Lewis Hamilton. McLarens verdensmester fra 2008 sluttede sidste sæson på en skuffende femteplads. Og det skal der laves om på.

- Hvis han ikke præsterer i år, så er det på tide at komme væk fra McLaren. Og jeg tror også, at holdet vil være interesseret i at finde en afløser, siger Ecclestone.

Sæsonens første løb afvikles 18. marts i Melbourne, Australien.