F1-ekspert: Magnussens nye job er stort

Kan næsten ikke blive større: Kevin Magnussen har alle forudsætninger for at sikre sig en stor Formel 1-karriere vurderer tidligere F1-kører

Kevin kan få en kanonkarriere (Foto: Magnussen Racing)
Kevin kan få en kanonkarriere (Foto: Magnussen Racing)

Kevin Magnussen indgik i tirsdags en kontrakt med Formel 1-team McLaren Mercedes. Dermed er vejen banet for en plads i motorsportens kongeklasse for den unge Magnussen.

Det var også på nogenlunde samme vilkår, at Lewis Hamilton i sin tid blev en del af McLaren, og den 27-årige brite har siden da vundet verdensmesterskabet for teamet og er en af sportens allerstørste navne.

Se også: Formel 1-kontrakt til dansk stortalent

Derfor er det da også en vigtig kontrakt, Kevin Magnussen har sikret sig.

- Det, at Kevin nu har fået hul igennem til et af de allerstørste teams, jamen det kan næsten ikke blive større. Fra nu af er det bare op til ham selv. Kevin er rigtig godt stillet, siger Viasat Sports Formel 1-ekspert og tidligere Formel 1-kører Nicolas Kiesa til ekstrabladet.dk.

Kiesa peger samtidig på, at den kommende sæson bliver meget vigtig for den unge Magnussen.

- Det er nu, han skal levere. Det er ekstremt vigtigt, at han får et rigtig godt år. Året 2012 bliver nærmest hans helt store svendestykke, kan man sige. Hvis han laver en sæson, som sidste år, så ser det rigtig godt ud. Hvis han kan levere, som han har gjort hidtil, så burde han få lov at køre Formel 1, måske allerede i tests i slutningen af dette år, fortæller Kiesa.

Se også: Glad Magnussen: Jeg vil være verdensmester

Magnussen skal igen i år slå sine folder i Renault 3,5 World Series, hvor han skal gå efter en top 3-placering samlet i sit første år for McLaren.

Nicolas Kiesa forklarer, hvorfor det er så vigtigt med en god første sæson, og sammenligner Kevin Magnussen med en anden ung dansk racerkører, Michael Christensen, som også havde lysende udsigter til en karriere i Formel 1.

Christensen har potentialet, og er desuden tilknyttet den norske manager Harald Huysman, der skaffede store Formel 1-navne som Kimi Raikkonen og Jenson Button ind i motorsportens konge-klasse, men han er røget om bag i køen ovenpå en uheldig sidste sæson, hvor bilen ikke fungerede.

Se også: Räikkönen hurtigst i Formel 1-test

Hvad betyder det for Kevin Magnussen, at han nu har denne aftale?

- Det betyder rigtig meget. Nu kan han koncentrere sig om at køre stærkt, han behøver ikke at spekulere på alt det udenom. Når du har det hele overladt til dig selv, som Kevin har nu, så er det også der, du leverer.

- Så længe han gør det, så passer karrieren sig selv, forklarer Nicolas Kiesa, overfor ekstrabladet.dk.

Hvad venter der ham, hvis han får sin debut i en Formel 1-racer?

- Først og fremmest vil jeg sige, at det er vigtigt, at Kevin ikke spekulerer på Formel 1 nu. Han skal lige spise brød til, der er lysår til, at han kan sætte sig i en racer. Lige nu er chancen nærmest større for at vinde i Lotto, siger Kiesa, inden han fortsætter.

Se også: Magnussen på vej mod Formel 1

- Men lykkes det for ham, og hvorfor skulle det ikke gøre det, så kan han se frem til en helt anden verden, end han hidtil har prøvet. Han skal vænne sig til, at han skal være med til at udvikle på bilen. Hvis bilen ikke gør, som køreren ønsker, så har man muligheden for at ændre i samarbejdet med teamet, så man får det optimale ud af bilen.

- Talentet i sig selv er ikke nok i denne sport. Det er SÅ vigtigt, at man har det tekniske knowhow, så man kan fortælle, hvordan bilen reagerer og få lavet de ændringer, som skal til for at bilen kører, som netop du ønsker, slår Kiesa fast.

Nicolas Kiesa kørte selv i Formel 1 i 2003 for det lille team Minardi, mens han i 2005 var testkører for Formel 1-teamet Jordan.

0 kommentarer
Vis kommentarer