Formel 1-kontrakt til dansk stortalent

Drømmekontrakt: Kevin Magnussen har skrevet under med Formel 1-teamet McLaren Mercedes, som han nu skal teste for

Kevin Magnussen og hans manager Dorte Riis Madsen ved deres første besøg hos McLarens Formel 1 team på Spa i 2010. (Foto: Magnussen Racing)
Kevin Magnussen og hans manager Dorte Riis Madsen ved deres første besøg hos McLarens Formel 1 team på Spa i 2010. (Foto: Magnussen Racing)

Den ultimative drøm om at følge i faderens fodspor og køre Formel 1 er kommet meget tættere på for Kevin Magnussen.

Den 19-årige racerkører har indgået en kontrakt med top-teamet McLarean Mercedes, der har de tidligere verdensmestre Lewis Hamilton og Jenson Button bag rattet i Formel 1-serien, og dermed lagt sig i pole position til en plads i det fineste selskab.

Magnussen rykker op i McLarens Driver Development Programme, der skal forberede ham til Formel 1. Han skal sammen med to andre testkørere teste og udvikle teamets racer. Desuden skal han udføre flere såkaldte straight line tests.

Se også: Glad Magnussen: Jeg vil være verdensmester

Og så skal han mod slutningen af året køre mod de øvrige holds potentielle fremtidige stjerner i den årlige Young Driver-test. Det offentliggør racerkøreren i dag i en pressemeddelelse.

Kæmpe pres
Kevin Magnussen har været tilknyttet McLaren siden 2010, hvor han begyndte sit engagement i Young Driver-programmet. Derfor har han været fulgt tæt af teamet i et par sæsoner.

Sidste år blev den unge dansker nummer to i det engelske Formel 3-mesterskab efter at have vundet syv løb, ført de 14 og været i pole position otte gange. I 2012 skal han desuden køre World Series by Renault sideløbende med sit udviklingsarbejde for McLaren Mercedes.

- Alt er kørt i stilling for Kevin. Det er alene op til ham selv, om han om et par år sidder fuld tid i en McLaren-racer. Det er et kæmpe pres, men det pres har jeg tillid til, at han kan tackle. Det har været meget svært at nå hertil. Men det er i virkeligheden først nu det hele starter. Det er helt afgørende for Kevins fremtid, at være sig dette bevidst. Alt omkring Kevin skal perfektioneres, så vi kan leve op til den tillid, vi er blevet vist og matche McLarens ultimative niveau, siger hans manager Dorte Riis Madsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer