Ny Christensen/Magnussen-generation

Blog fra TV3's F1-redaktion: Kristensen-Magnussen generationen er på vej i pit - men Danmarks nye Formel 1-generation hedder også Christensen-Magnussen!

Blog fra TV3´s F1-redaktion: Ny Christensen/Magnussen generation
Blog fra TV3´s F1-redaktion: Ny Christensen/Magnussen generation

I begyndelsen af 1990'erne lignede Danmark en kommende stormagt i Formel 1.

Tom Kristensen og Jan Magnussen var to af de allerstørste talenter i international racing, og der var linet op til, at de begge ville blive topkørere i Formel 1.

Men af mange gode - og enkelte dårlige! - grunde fik hverken Tom eller Jan de ventede Formel 1-resultater.

Tom var kræsen omkring de chancer, der bød sig, og koncentrerede sig tidligt om sportsvognsracing (det gik til gengæld meget godt...!), og Jan blev fyret efter bare halvandet år af den treårs-kontrakt, han i 1996 indgik med Stewart-Ford teamet.

Siden har Nicolas Kiesa kørt fem Formel 1-løb for Minardi i 2003. Der var tale om en absolut godkendt debut, men det var umuligt at finde økonomsk opbakning til for alvor at etablere sig i Formel 1.

Ronnie Bremer havde måske også Formel 1-potentiale, men han fik aldrig chancen, og for Kristian Kolby og Christian Bakkerud blev Formel 3000/GP2 endestationen.

Men nu har Danmark igen to oplagte Formel 1-kandidater: Michael Christensen (billedet) og Kevin Magnussen.

Michael Christensen rykkede efter en af det nye årtusinds flotteste gokart-karrierer op i Formel BMW i 2008. Løbene blev afviklet i sammenhæng med de europæiske Formel 1-grandprixer, og danskeren sikrede sig rookie-titlen.

Året efter var han på vej mod mesterskabet, da hans team blev fanget i en kontroversiel sag om brug af ulovlige reservedele, der kostede Michael alle titelchancer.

Ikke desto mindre rykkede han i 2010 op i den nye GP3-klasse, der ligesom Formel BMW var support-klasse for Formel 1 i Europa. Hans 2010-team levede ikke op til forventningerne, men et skift til Mücke Motorsport har gjort Michael til en af frontrunnerne i GP3 i 2011, og han er en af favoritterne til denne weekends løb i Valencia.

Den norske manager Harald Huysman tog allerede i 2008 Michael under sine vinger. Huysman var manden, der skaffede Jenson Button ind i Formel 1, og han spillede også en central rolle i Kimi Räikkönens tidlige karriere.

Flere Formel 1-teams har allerede udtrykt interesse for Michael - rygter siger, at han er blevet set sammen med Mark Webber på Red Bull-fabrikken - og med nu fire års erfaring fra de europæiske Formel 1-baner, er han et oplagt emne til GP2 næste år.

Kevin Magnussen - jeps, han er søn af Jan - har ikke Michaels gokart-resultater. Til gengæld har han haft en lynkarriere i 'rigtige' racerbiler med en DM-titel i Formel Ford allerede i debutsæsonen 2008.

I 2009 var han med i toppen af Formel Renault 2,0, og sidste år vandt han rookie-titlen i det tyske Formel 3-mesterskab. I år kører Kevin i det engelske Formel 3-mesterskab, som far Jan vandt i 1994.

I Kevins pressemateriale op til sæsonen blev det slået fast, at den danske debutant i verdens måske skrappeste Formel 3-serie kører efter at vinde mesterskabet. En ambitiøs udmelding, der om ikke andet vil lære den 18-årige Mini-Mag, hvordan man håndterer pres.

Sæsonen har allerede nu budt på flere op- og nedture, men han er stadig centralt placeret i McLarens trup af juniorkørere - der tidligere har inkluderet navne som Jan Magnussen og Lewis Hamilton.

Han bakkes massivt op at den danske Bestseller-koncern og har en effektiv manager i danske Dorte Riis. Senest var både Riis og Bestseller-ledelsen på plads i McLaren-pitten ved Canadas Grand Prix, og Kevin har sin faste gang i teamets hovedkvarter i Woking syd for London.

Her står også Formel 1-verdenens mest avancerede simulator, som Kevin før eller siden gerne vil tage plads i. Christensen og Magnussen er klar til at afløse Kristensen og Magnussen som Danmarks bedste racerkørere!

0 kommentarer
Vis kommentarer