Usædvanligt løb i Valencia

VM-førende Sebastian Vettel var igen-igen hurtigst i dagens Formel 1-løb i Valencia, der på anden måde blev ganske usædvanligt

Alle feltets 24 racere gennemførte dagens løb i Valencia. (Foto: AP)
Alle feltets 24 racere gennemførte dagens løb i Valencia. (Foto: AP)

Ofte udgår der en håndfuld eller flere af racerne i et Formel 1-løb, men søndagens europæiske grandprix blev på den måde helt usædvanligt, da alle 24 racere gennemførte gadeløbet over 57 omgange i spanske Valencia.

Enkelte gange i de seneste år er de efterhånden langt mere holdbare Formel 1-racere kommet næsten fuldtallige i mål, og man skal ifølge ekstrabladet.dk's hurtige gennemgang af løbskalenderen helt tilbage til det italienske Grand Prix i 2005 for at finde et tilsvarende usædvanligt løb med alle gennemførte. Og det er kun tredje gang, det overhovedet er sket.

Resultatet i dag var til gengæld overhovedet ikke usædvanligt.

Suveræn Vettel-sejr
Det blev nemlig vundet af den forsvarende verdensmester Sebastian Vettel, der suverænt styrede løbet fra start til mål i sin Red Bull-racer.

Efter et temmelig begivenhedsfattigt løb over 308 km kunne tyskerne således notere sin sjette sejr ud af otte mulige i denne sæson, og Vettels sæsonåbning med seks førstepladser og to andenpladser er i øvrigt historiens bedste sæsonåbning.

I VM-stillingen fører Vettel med 186 point ud af 200 mulige og har et forspring på hele 77 point ned til teamkammeraten Mark Webber og McLaren-køreren Jenson Button, der begge har 109 point efter placeringer som henholdsvis nummer tre og seks.

Schumacher langt tilbage
Ferrari var eneste team, der var i nærheden af at true Red Bull-racerne med hjemmebanehelten Fernando Alonso fremme på en andenplads og teamkammeraten Felipe Massa på en femteplads, mens McLarens Lewis Hamilton pressede sig ind på en fjerdeplads.

Udover Vettel var dagens store vinder Toro Rosso-køreren Jaime Alguersuari, der med smart dæk- og pitstrategi kørte sig fra en startplads som nummer 18 op på en ottendeplads, mens Michael Schumacher på grund af en skade på fronten måtte nøjes med en 17. plads.

Sidst blev igen Narain Karthikeyan i Hispania - og den placering havde han såmænd også i en Jordan tilbage i det italienske grandprix i 2005, da alle kørere ligeledes gennemførte ...

Næste Grand Prix køres på Silverstone i England om to uger.

0 kommentarer
Vis kommentarer