Beskidt spil om Vettel

Modstanderne kan ikke stoppe den suveræne verdensmester i Formel 1, så nu forsøger løbsfunktionærerne at bremse tyskeren, mener Red Bull-chef.

Sebastian Vettel og Red Bull-teamet undrer og ærgrer sig over, at deres turbo-system pludselig bliver forbudt midt i sæsonen. (Foto: AP)
Sebastian Vettel og Red Bull-teamet undrer og ærgrer sig over, at deres turbo-system pludselig bliver forbudt midt i sæsonen. (Foto: AP)

Han fører suverænt med 60 point i den samlede Formel 1-stilling, men nu forsøger bosserne bag Formel 1 at sætte en lille stopper for Sebastians Vettels enmandsræs i front.

Det mener i hvert fald en af hjernerne bag Red Bull-teamet, Helmut Marko.

Han ser Formel 1-chefernes forbud mod, at Red Bull fra nu af ikke mere må benytte holdets turbo-udstødningssystem i kvalifikationsløbene som en beskidt chikane mod Vettel og Red Bull.

Den tekniske kommission hos verdensforbundet Fia har besluttet, at turbo-systemet ikke mere må bruges fra løbet i England den 10. juli på Silverstone-banen.

Turbo-systemet fungerer ved, at motoren fører udstødningsgasserne langs bilens bund, så den ligger bedre på banen. De fleste hold har allerede kopieret Red Bulls trick, men hos Red Bull fungerer systemet også, når Vettel ikke gasser op.

Taktikken giver ca. et halvt sekunds forspring i kvalifikationen, da teknikken ikke kan bruges i selve løbene. Det ville motoren ikke kunne klare.

Men det skal altså være slut nu med den fordel, hvilket har fået Red Bull til at forsøge at standse forbuddet mod turbo-systemet, fordi det sker midt i en sæson.

- Opfindelser som dobbelt-diffusor og F-skakten blev allerede forbudt før sæsonen. Nu sker forbuddet midt i sæsonen. Det er ret enestående.

- Vi håber, at forbuddet ikke rammer os hårdere end Renault, Mercedes og McLaren. Ferrari håber sikkert på en fordel, siger en af Red Bull-cheferne, Helmut Marko, til bild.de.

Bild påpeger, at præsidenten i Fia er franskmanden Jean Todt, der indtil 2008 var chef hos Ferrari - en stor konkurrent til Red Bull.

Læs også: Sensationelt team-skifte i Formel 1?

0 kommentarer
Vis kommentarer