Vanvittig regnvejrsgyser i Canada

I historiens længste Formel 1-løb tog Jenson Button sejren efter bl.a. en to timer lang regnvejrsafbrydelse og en overhaling på sidste omgang

Puha!

Sikke et løb. Fuldstændig vanvittigt!

Det canadiske Formel 1-grandprix på Gilles Villeneuve-banen i Montreal endte med sejr til Jenson Button, der på sidste af de 70 dramatiske omgange overhalede verdensmesteren Sebastian Vettel og sikrede sig sejren.

Efter at have været nede som nummer 18! Og efter at have været i pit hele seks gange. Og så kan man altså ikke vinde et Formel 1-grandprix. Men det gjorde Jenson Button alligevel.

- One hell of a race!! lød det fra Jenson Button over teamradioen efter løbet.

Og minsandten om ikke Jenson Button undervejs også var involveret i to sammenstød.

Sendte Alonso af banen
Først sendte han teamkammeraten Lewis Hamilton ud af løbet - eller rettere, så sendte Hamilton sig selv ud med et hasarderet overhalingsforsøg - og senere i løbet efter genoptagelsen efter den lange pause stødte han sammen med Fernando Alonso i en knivskarp duel, så Ferrari-køreren udgik.

Løbet var generelt præget af en masse sammenstød på den våde bane, der mod slutningen endte med at have et tørt spor.

Læs også:
Button: Min største sejr
Regnkaos i Canadas Grand Prix
Kørt af banen af teamkammerat

Og Jenson Button viste igen sine forrygende evner til at tage de rigtige chancer med dækstrategien på de rette tidspunkter, så han efter en forrygende dyst med Michael Schumacher om andenpladsen også kunne overhale en ellers velforsvarende Vettel.

I et af de sidste sving stod Vettel ikke for presset og skred ud, så Button kunne glide indenom efter en forrygende duel over flere omgange - og så blev der jublet overalt efter et forrygende løb. Undtagen måske i Red Bull-lejren hos Vettel og co.

Fem sejre i syv løb
Vettel kom dog hjem til en sikker andenplads, og den suveræne verdensmester udbyggede dermed sit forspring i VM-stillingen efter fem sejre og to andenpladser i sæsonens syv grandprix'er.

Mark Webber overhalede kort før slutningen den gamle regnvejrskonge Michael Schumacher, der kørte et glimrende løb og sluttede på fjerdepladsen, mens Webber sikrede to Red Bull-kørere på podiet.

Dertil kan det tilføjes, at løbet blev historiens længste efter en to timers afbrydelse på grund af voldsomt regnvejr. I alt varede løbet dermed fire timer og fem minutter. Og det var bortset fra den to timer lange afbrydelse fyldt med action fra start til slut.

For Jenson Button er der dog stadig et lille hængeparti, idet han stadig undersøges af løbskommissærerne på grund af sammenstødet med Lewis Hamilton.

SE BILLEDER FRA REGNVEJRSLØBET I GALLERIET OVER ARTIKLEN

0 kommentarer
Vis kommentarer