Button: Min største sejr

McLaren-køreren jublede som en vanvittig over sin sejr i det vilde regnvejrsløb i Canada

Jenson Button råbte og skreg. Smilede. Grinte. Knyttede næverne. Og havde et nærmest vanvittigt blik i øjnene efter sin sejr i søndagens vilde Formel 1-løb på Gilles Villeneuve-banen i Montreal.

Englænderen kørte sig op fra en 18. plads til sejren, selvom han undervejs i det dramatiske og regnvejrsafbrudte grandprix var i pit hele seks gange. For blot at overhale verdensmesteren Sebastian Vettel på sidste omgang, da tyskeren - stærkt presset af Button - skred ud i fjerdesidste sving.

Læs også:
Regnkaos i Canadas Grand Prix
Kørt af banen af teamkammerat

Vanvittig regnvejrsgyser i Canada

- Jeg aner ikke, hvad jeg skal sige, lød det først fra englængeren efter karrierens tiende grandprix-sejr. Men ordene kom dog til ham.

- Det har været nogle følelsesmæssigt hårde tre timer, fortsatte han - selvom løbet varede mere end fire timer og involverede to sammenstød for Button. Først med teamkammeraten Lewis Hamilton og siden med Ferrari-køreren Fernando Alonso.

Har undskyldt til Hamilton
- Der var situationen med Lewis. Jeg kunne ikke se noget, da han var oppe på siden af mig. Jeg har undskyldt til ham. Derfra var en fight. Jeg fik en drive-through-straf, så jeg skulle kæmpe mig op tre gange.

SE BILLEDER FRA REGNVEJRSLØBET I GALLERIET OVER ARTIKLEN

- På sidste omgang jagtede jeg 'Seb', og da han skred ud på den våde del af banen, udnyttede jeg chancen. Det var et fantastisk løb, og selvom jeg ikke havde vundet det, ville jeg have nydt det alligevel. Det var en forrygende sejr - sandsynligvis min største, sagde Jenson Button efter løbet.

- Det var som om, jeg tilbragte mere tid i pitten end på banen, men mit team gjorde et fantastisk stykke arbejde med strategien, og vi var også lidt heldige til tider. Men vi valgte rigtigt, da vi skiftede til slicks (tørvejrsdæk, red.), og bilen fungerede godt under disse svære betingelser.

Gjorde intet galt
- Jeg nød det enormt. At kæmpe sig op gennem feltet er næsten lige så godt som at vinde. Det var et stort løb for folk her. At komme på podiet er et rigtig godt resultat, og at kæmpe mig op fra sidstepladsen ... Det er helt sikkert mit bedste løb nogensinde, sagde Button, der rykker op på andenpladsen i den samlede VM-stilling - men 60 point efter førende Vettel.

Englænderen risikerer dog teoretisk set fortsat at blive frataget sejren for sit sammenstød med Hamilton, idet situationen undersøges af løbskommissærerne, men han frygter intet fra den side.

- Jeg føler ikke, jeg gjorde noget galt, men man ved selvfølgelig aldrig, hvad udfaldet kan blive.

0 kommentarer
Vis kommentarer