Regnkaos i Formel 1 - i gang igen

Det canadiske grandprix i Montreal genoptaget kl. 21.50 efter to timers afbrydelse på grund af voldsomt regnvejr - løbet kan blive historiens længste Formel 1-løb

Dette  billede er fra begyndelsen af løbet. (Foto: AP)
Dette billede er fra begyndelsen af løbet. (Foto: AP)

Formel 1-løbet i Canada er havnet i et regnvejrskaos, og alle racerne på Gilles Villeneuve-banen i Montreal har holdt stille i lidt mere end to timer på grund af regnvejret.

Løbet begyndte i regnvejr med safety-car på banen kl. 19, men efter 24 dramatiske omgange af de 70 planlagte omgange blev løbet afbrudt på grund af tiltagende og meget voldsomt regnvejr, der gjorde det alt for farligt at fortsætte løbet.

Læs også: Kørt af banen af teamkammerat

Alle resterende 23 racere - kun Lewis Hamilton er udgået efter karambolage med teamkammeraten Jenson Button - holdt derefter på grid'en og ventede på, at regnen skulle aftage så meget, at løbet kunne genoptages. Samtidig var problemet, at der lå store vandmængder på banen.

Pausen kom til at vare to timer.

Vettel i front
Sebastian Vettel startede i front efter genoptagelsen af løbet, mens Sauber-køreren Kamui Kobayashi overraskende havde kørt sig op på andenpladsen midt i kaosset af dækskifter, overhalinger og safetycar-perioder.

SE BILLEDER FRA REGNVEJRSLØBET I GALLERIET OVER ARTIKLEN

På de følgende pladser: 3. Felipe Massa, 4. Nick Heidfeld, 5. Vitaly Petrov, 6. Paul di Resta, 7. Mark Webber, 8. Fernando Alonso, 9. Pedro de la Rosa, 10. Jenson Button, 11. Nico Rosberg, 12. Michael Schumacher.

Situationen med Jenson Button og Lewis Hamilton, der førte til Hamiltons exit, skal i øvrigt vurderes af løbskommissærerne efter kampen.

Opdatering kl. 21.00: Der er opklaring på vej i Montreal, men indtil videre har løbet været afbrudt i fem kvarter.

Kl. 21.20: Stadig ingen 10 minutters-'warning' - altså at holdene nu har ti minutter til at gøre racerne klar.

Kl. 21.35: Der er kommet melding om, at løbet genoptages om et kvarter - dvs. kl. 21.50.

Afbrydelsen kommer dermed til at vare mere end to timer, og bliver løbet kørt til ende under to timers-reglen - der mangler i så fald max 74 minutter - vil det være historiens længste Formel 1-løb med en varighed på fire timer og fire minutter.

Kl. 21.50: Løbet er genoptaget bag safety car.

Kl. 22.00: Racerne kører stadig bag safety car'en - på syvende omgang efter genoptagelsen. Der er fortsat en del vand på banen.

Kl. 22.08: Efter ni omgange bag safety car'en blev løbet givet frit. Nu køres der endelig race igen!

Kl. 22.18: Men men men ... Der blev kun kørt tre omgange uden safety car, før den måtte på banen igen. Fernando Alonso er ude efter sammenstød med Jenson Button.

Kl. 22.20: Efter 40 af de 70 omgange er løbet igen givet frit.

0 kommentarer
Vis kommentarer