Annonce:
Annonce:

Kubica under kniven i ni timer

Formel 1-køreren Robert Kubica blev fredag opereret i ni timer efter sidste weekends ulykke

Annonce:
Følg Formel 1

Lægerne gør i øjeblikket alt, hvad de kan for at sikre Robert Kubica de bedst mulige chancer for at vende tilbage til Formel 1-feltet efter hans alvorlige rallyulykke sidste søndag.

Kort efter han ankom til hospitalet, blev han opereret i syv timer for at redde førligheden i sin knuste hånd, og fredag var han så yderligere ni timer under kniven. Det skete for at genopbygge hans fod, skulder og indersiden af albuen.

- Vi udførte den anden operation på den øvre del af hans arm, et sted, der tidligere har været skadet i forbindelse med en ulykke. Vi gav ham en knogletransplantation og indsatte en plade, siger kirurg Francesca Lanza.

Fredagens operation var udelukkende på indersiden af armen, og lægerne mangler stadig at operere på ydersiden. Men Kubica skal først hvile i to dage, før man går i gang igen.

- Roberts hånd reagerede godt på operationen, blodcirkulationen er blevet genskabt, og hånden er ikke hævet, siger Francesca Lanza.

Robert Kubica, der stiller op for Renault i Formel 1, kørte rally i en Skoda Fabia, da han mistede kontrollen over bilen i et sving. Bilen kørte ind i et vejværn og fortsatte ind i en kirkemur.

Mens polakkens co-driver, Janus Gerber, selv kunne klatre uskadt ud af bilen, blev Kubica siddende, inden han blev fløjet til hospitalet i en helikopter.

Kubica har vundet ét Formel 1-løb i karrieren. Sejren faldt i 2008 i Canada, da han kørte for BMW-Sauber. Polakkens bedste samlede placering i de fem sæsoner, han har kørt Formel 1, er en sjetteplads fra 2007.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: