Formel 1-løb trues af uro

Grand prix'et i Bahrain truet af aflysning på grund af uroligheder - udløst af fængslingen af danske Abdhuladi al-Khawaja

Formel 1-løbet i Bahrain er truet af aflysning. (Foto: AP)
Formel 1-løbet i Bahrain er truet af aflysning. (Foto: AP)

Formel 1-mandskaberne er klar med en strategi, hvis grand prix'et i Bahrain bliver aflyst på grund urolighederne i landet, hvor den danske statsborger Abdhuladi al-Khawaja sultestrejker og er fængslet.

Den engelske avis The Times skriver, at hundreder af mekanikere, ingeniører og andet personale har fået uddelt to sæt flybilletter hjem fra Kina, hvor de mange teams i øjeblikket opholder sig før grand prix'et i Shanghai.

De har fået en billet til Bahrain, og de har fået en hjem til Europa, som de kan bruge, hvis løbet i Bahrain bliver aflyst.

Løbet i golfstaten er planlagt til 22. april.

Læs også:

Se også: Vred Vettel om kollega: Idiot

Torsdag krævede den tidligere Formel 1-vinder Damon Hill, at løbsledelsen foretog en ny overvejelse af, om det ville være forsvarligt at gennemføre løbet.

Hill var ellers sidste år fortaler for, at feltet skulle vende tilbage til Bahrain efter aflysningen i 2011, men demonstranter kræver løbet aflyst i protest mod styrets voldelige indgriben i oprøret.

Se også: Ballade kan aflyse Formel 1-løb

Politiet i Bahrain stødte fredag sammen med over 5000 demonstranter, der krævede den danske statsborger Abdhuladi al-Khawaja løsladt.

Khawaja, der er en ledende borgerrettighedsaktivist, er idømt livsvarigt fængsel for at stå bag omfattende protester mod Bahrains regime sidste år.

Han har mandag været i sultestrejke i to måneder og beskrives som at være i fare for at dø.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere