Annonce:
Annonce:

Glock: Derfor slap Hamilton forbi mig

Timo Glock kunne have forhindret Lewis Hamilton i at vinde VM, hvis han havde holdt ham bag sig. Efter løbet fortalte tyskeren, hvorfor han blev overhalet. Se video

Lewis Hamilton overhalede Timo Glock et par gange på Interlagos. Her er det en tidligt overhaling af tyskeren. (Foto: AP)
Lewis Hamilton overhalede Timo Glock et par gange på Interlagos. Her er det en tidligt overhaling af tyskeren. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Formel 1

Lewis Hamilton var verdensmester gennem næsten samtlige omgange af sæsonens sidste Formel 1-løb.

Et par omgange før løbets slutning blev han dog overhalet af Sebastian Vettel og røg ned på sjettepladsen. Dermed var titlen Felipe Massas! Hvis ikke det havde været fordi, Hamilton på sidste omgang overhalede Timo Glock, der som en af de eneste stadig kørte rundt på tørvejrsdæk i den tiltagende regn.

- Vi satsede. Da regnen kom, kunne jeg ikke manøvrere med bilen. Hvis Lewis ikke havde overhalet mig i svinget, havde han gjort det lidt senere på det lige stykke. Jeg ved, at det er lidt hårdt for de brasilianske fans, siger Glock til Bild.

- Det var et hårdt løb. Jeg gjorde mit bedste for at lave point til Toyota, fortalte Glock videre til Radio Five Live.

Annonce:

- Seks omgange fra slutningen spurgte jeg til dæksituationen og om vejrsituationen, og for hver omgang sagde jeg: 'Jeg bliver på banen, bare en omgang, bare én omgang mere', og til sidste blev jeg på banen hele løbet.

- Den sidste omgang kostede os chancen for top-5, og i enden afgjorde den også verdensmesterskabet, sagde Glock.

Hamilton: Jeg blev forrykt
Glock blev af flere journalister mistænkt for at have ladet englænderen overhale med vilje. Det mener landsmanden Sebastian Vettel er langt ude i hampen.

- Timo havde på de dæk ingen chance for at forsvare sig. Respekt for, at han overhovedet holdt sig på banen, siger Vettel.

Med sin overhaling snuppede Lewis Hamilton lige nøjagtig den femteplads, som sikrede ham VM. Men han var efter løbet ikke selv sikker på, om han var verdensmester.

- Da jeg krydsede linjen, vidste jeg ikke, om det var nok. Jeg spurgte hele tiden drengene: 'Er jeg verdensmester? Er jeg verdensmester?' Så fortalte de mig, at jeg var verdensmester, og nu er jeg ekstatisk, sagde Hamilton efter løbet.

Annonce:

- Men jeg har også været heldig. Jeg forsøgte bare at holde bilen på banen. Mit hjerte var helt nede i bukserne, nede i knæskallerne, sagde Hamilton, som mente, at han var tæt på at blive forrykt under løbet.

Afslutningen på løbet var da også forrykt. Se den i videoen herunder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: