Kevin i dream team med Fernando Alonso

McLaren vil skabe et nyt makkerpar med tidligere Formel 1-verdensmester Fernando Alonso og Kevin Magnussen

Kevin Magnussen er på vej i fint selskab. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen er på vej i fint selskab. (Foto: Jan Sommer)

BARCELONA (Ekstra Bladet): Det danske supertalent Kevin Magnussen skal køre parløb med den dobbelte verdensmester, spanieren Fernando Alonso, forrest i feltet.

Det dansk-spanske parløb ser dog først dagens lys i sæsonen 2015, når den japanske bilproducent Honda på ny vender tilbage til motorsportens kongeklasse som motorleverandør.

Tidligere har Mclaren haft legendariske makkerpar som f.eks. Niki Lauda/Alain Prost, Alain Prost/Ayrton Senna og senest Fernando Alonso/Lewis Hamilton.

Rygterne, som er en stor del af Formel 1, fortæller, at den nuværende Ferrari-kører Fernando Alonso ifølge spanske kilder allerede har skrevet med McLaren, og vender tilbage til teamet med adresse i Woking sydvest for London i 2015.

I mellemtiden skal McLaren have Kevin Magnussen parkeret.

Næste år i Marussia
Alt tyder på, at danskeren vil havne i Formel 1’s næstdårligste bil, Marussia, i næste sæson, og bilen, som er delvis ejet af det russiske sportsvognsmærke, har bekræftet, at danskeren er et varmt emne til næste sæson.

Her vil stortalentet komme til at lære Formel 1 på godt og ondt.

I baggrunden spøger jokeren Force India, som har meldt ud, at man vil ’stjæle’ Kevin Magnussen, og lokkemaden er en langvarig kontrakt.

Hvis rygterne om McLarens planer ellers holder vand, skal Jenson Button efter næste sæson ’pensioneres’, mens Sergio Perez, Mexico, vil ryge ud, da der er en forventning om, at Fernando Alonso kan trække sin faste sponsor, den spanske storbank Santander, med over.

Triumf-weekend venter familien Magnussen

Mexicaneren er kun med takket være de mange sponsorpenge fra verdens næstrigeste mand, Carlos Slim.

– Jeg må ikke snakke Formel 1. Jeg er i Barcelona for at blive mester i Formula Renault 3.5, siger Kevin Magnussen.

Denne har tidligere meldt ud, at han godt vil begynde Formel 1-karrieren i en dårligere bil, hvis McLaren ellers har en langsigtet plan med ham.

Vil være Formel 1-champ
Målet er at blive Formel 1-verdensmester, og det kan kun ske i en McLaren med en Honda-motor, som tidligere har vist sig at være suveræn og vundet fem individuelle VM-titler, 3 x Ayrton Senna, Brasilien, samt Nelson Piquet, Brasilien, og Alain Prost, Frankrig.

Så kan Kevin Magnussen passende i næste sæson lave en såkaldt Fernando Alonso, der er en af de få kørere, som har præsteret i en dårligere bil.

Han havnede kun 19 år gammel ligesom senere Nicolas Kiesa i en Minardi, som ellers ikke har vist ret meget i sin tid i Formel 1.

Selv om den spanske teenager faktisk udgik, lige så tit som han fuldførte, blev Fernando Alonso først reservekører og siden fast Renault-kører på bekostning af Jenson Button og sidst, men ikke mindst, dobbelt verdensmester i en Renault.