Formel 1-chok! Nå nej, Vettel vandt igen ...

Den tyske verdensmester snuppede syvende sejr i træk og nærmer sig legendarisk rekord

Sebastian Vettel trak lynhurtigt fra resten af feltet i dagens Formel 1-løb. (Foto: AP/Luca Bruno)
Sebastian Vettel trak lynhurtigt fra resten af feltet i dagens Formel 1-løb. (Foto: AP/Luca Bruno)

Hvis det ikke havde været for Kimi Räikkönens strabadser, rygterne om næste sæsons kørerfordeling og det naturligt indbyggede drama i racerløb, kunne man nok godt fristes til at bruge ordet kedeligt eller i hvert fald en smule trivielt om løbene i dette efterår.

For Sebastian Vettel vinder og vinder og vinder og vinder ...

Se også: Alonso skuffede fælt i kvalifikationen

Og det gjorde han igen søndag i Abu Dhabi, da han overhalede teamkammerat Mark Webber i starten og derefter stille og roligt udbyggede sin føring, så han endte med at vinde en overlegen sejr med mere end et halvt minuts forspring.

Det var tyskernes 37. sejr i karrieren og samtidig hans syvende sejr i træk. Dermed nærmer den firedobbelte verdensmester sig efterhånden en legendarisk rekord i Formel 1.

For helt tilbage i 1952-53 vandt italieneren Alberto Ascari ni løb i træk - men det var trods alt fordelt på to sæsoner. Så hvis Vettel også vinder sæsonens to sidste løb, vil Vettel tangere Ascaris rekord - men have præsteret det inden for samme sæson.

Se også: Nedtur for Kimi: Skal starte sidst

Med dagens sejr er Ascari den eneste, der har præsteret flere sejre i træk end Vettel, men den tyske Red Bull-kører må dog dele 'den tyske rekord' med Michael Schumacher, der i 2004-sæsonen også præsterede at vinde syv løb i træk. I det hele taget er Schumacher efterhånden den nærmeste målestok for Vettels rekordjagt.

Dagens sejr var Vettels 11., og kun Schumacher har tidligere vundet flere løb i en sæson - nemlig den samme 2004-sæson, da 'Schumi' kørte sin Ferrari først over stregen i 13 af de 18 løb.

Udover Vettels dominans vil søndagens løb i Abu Dhabi blive husket for, at Kimi Räikkönen udgik allerede på første omgang og dermed mistede et stort skridt i kampen om andenpladsen, selvom Fernando Alonso på en flot slutjagt trods alt blot kunne køre en femteplads hjem.

Se også: Kimis frygtelige uge fortsætter

Alonso øgede føringen til Räikkönen til 34 point med 50 point tilbage at køre om i sæsonen i løbene i USA om to uger og i Brasilien om tre uger.

Også Lewis Hamilton er med i kampen om den samlede andenplads i VM-stillingen, men dagens syvendeplads gjorde ikke meget for at forbedre den engelske Mercedes-kørers chancer. Før de sidste to løb er han nemlig hele 42 point efter Alonso.

Længere fremme kørte Mark Webber en ganske sikker andenplads hjem til sæsonens tredje Vettel/Webber-dobbeltsejr til Red Bull.

Webber kandiderer stærkt til en samlet tredjeplads og en plads på podiet efter sæsonen, mens Nico Rosberg og Romain Grosjeans flotte løb med en tredje- og fjerdeplads stort set mest får betydning i kampen om konstruktørernes VM-stilling.

Her har Red Bull naturligvis allerede sikret sig titlen, men der er hård kamp om pladserne to, tre og fire - som der er store præmiepenge i til uddeling efter sæsonen - med Mercedes i øjeblikket på andenpladsen foran Ferrari og pressede Lotus.

VM-slutstillingen efter 2013-sæsonens 19 løb:
1. Sebastian Vettel, Red Bull 397
2. Fernando Alonso, Ferrari 242
3. Mark Webber, Red Bull 199
4. Lewis Hamilton, Mercedes 189
3. Kimi Räikkönen, Lotus 183

6. Nico Rosberg, Mercedes 171
7. Romain Grosjean, Lotus 132
8. Felipe Massa, Ferrari 112
9. Jenson Button, McLaren 73
10. Nico Hülkenberg, Sauber 51

11. Sergio Perez, McLaren 49
12. Paul di Resta, Force India 48
13. Adrian Sutil, Force India 29
14. Daniel Ricciardo,Toro Rosso 20
15. Jean-Eric Vergne, Toro Rosso 13
16. Esteban Gutierrez, Sauber 6

17 .Valtteri Bottas, Williams 4
18. Pastor Maldonado, Williams 1
19. Jules Bianchi, Marussia 0
20. Charles Pic, Caterham 0
21. Heikki Kovalainen, Lotus 0
22. Giedo van der Garde, Caterham 0
23. Max Chilton, Marussia 0

VM-resultat for konstruktører:
1. Red Bull 596
2. Mercedes 360
3. Ferrari 354
4. Lotus 315
5. McLaren 122
6. Force India 77
7. Sauber 57
8. Toro Rosso 33
9. Williams 5
10. Marussia 0
11. Caterham 0

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere