Kevin på vej: Hierarkiet i fare hos McLaren

Kevin Magnussen kan vende op og ned på nogle ting med sit indtog i McLaren-teamet, forudser dansk motorsportslegende

Kevin Magnussen i selskab med Jenson Button tidligere på året. (Foto: AP)
Kevin Magnussen i selskab med Jenson Button tidligere på året. (Foto: AP)

Den dårligste sæson i det sejrsvante McLaren-teams historie går på hæld.

Andenkører Sergio Perez er på vej ud og blamerede sig først på ugen i hjemlandet Mexico med udtalelser om en elendig racer og et team med ringe organisation.

Som Viasports Formel 1-ekspert og tidligere Le Mans-vinder John Nielsen konstaterer var der formentlig tale om en salgstale, så der venter en chance for et andet Formel 1-sæde, når han forlader McLaren efter denne sæson.

– Beslutningen før næste sæson er åbenbart lavet, og han skal have luft, siger John Nielsen til Ekstra Bladet.

De udmeldinger kunne kun tolkes som minimum en halv officiel bekræftelse på, at samarbejdet var slut, og i går aftes bekræftede Perez det så endegyldigt, da han på twitter lagde et noget mere diplomatisk farvel til teamet ud til sine fans. Heri skriver han, at det både har været en ære at være på holdet, at han har fået mange venner på holdet, at han stadig vil være fan af McLaren og bla bla bla bla...<br /><br /><p>Det vigtigste med danske briller er: Perez ER officielt fortid på McLaren, og i kulissen holder Kevin Magnussen sig til.</p><p>Kontrakten med McLaren ventes underskrevet i nær fremtid, men motorsports-kyndige forventer ingen officielle udmeldinger fra McLaren på denne side af weekendens amerikanske grandprix i Texas.</p><p><b>Et pænt farvel</b><br /> Perez lover da også i sit farvel-brev, at han nok skal køre ambitiøst i de sidste to løb. McLaren har også bekræftet, at Perez er fortid. Det skete til til motorsports-sitet Autosport.com.</p><p>– Først og fremmest vil vi takke 'Checo' for hans venlige udmelding og for at have været en god holdkammerat i 2013. Der er stadig to grandprixer at køre, og vores fokus er at score så mange point som muligt, siger McLaren-boss, Martin Whitmarsh til hjemmesiden.</p><p>– 'Checo' har fået mange venner i sin tid hos McLaren – og sammen, som et hold, vil vi gøre vores yderste for at hjælpe ham med at slutte sit år med to gode resultater – specielt her i Austin, hvor han har så mange fans.</p><p>– Vi ønsker ham held og lykke i fremtiden, og vi er sikre på, at han vil få mange successer fremadrettet, siger Martin Whitmarsh.</p><a id="_b2e15e7f-c7ee-410f-9a87-cee74e5f8b30" href="https://ekstrabladet.dk/plus/sportogspil/article4591463.ece">Formel 1's lønkonger</a><br /><br /><br /><br /><a id="_17754175-1383-426b-b677-cb63ebfb1950" href="https://ekstrabladet.dk/sport/formel_1/article4592927.ece">Så meget vil Kevin tjene som Formel 1-lærling</a><br /><br /><p>I raceren læser Jenson Button et Formel 1-løb bedre end konkurrenterne. Spørgsmålet er bare om den 33-årige brite kan levere endnu et verdensmesterskab til et genrejst McLaren-team.</p><p>– Jeg tror ikke på, Button har en VM-titel i sig mere. Så skal han være heldig at få en bil, som han havde, da han vandt i 2009. Som Red Bull har nu. Og så skal han stadig slå Vettel eller Kevin. Kevin har de samme kvaliteter som en Fernando Alonso, Lewis Hamilton og Sebastian Vettel. Han er i samme klasse. Det er jeg overbevist om, siger John Nielsen.</p><p>Han har hele tiden troet på, at McLaren er teamet, hvor Mini-Mag ville ende.</p><p>– Strategisk for McLaren er det den rigtige beslutning. Kevin Magnussen er dygtig og klar. Han behøver ikke starte sin Formel 1-karriere på et B-team. Han har evnerne til at køre om point med det samme, mener John Nielsen.</p>
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere