Superstjerne skamroser Kevin Magnussen

Den tidligere verdensmester Lewis Hamilton har respekt for sin nye danske konkurrent hos McLaren

Kevin Magnussen i selskab med sin holdkammerat hos McLaren, Jenson Button. (Foto: AP)
Kevin Magnussen i selskab med sin holdkammerat hos McLaren, Jenson Button. (Foto: AP)

Kevin Magnussen virker formet af samme stof som sin forgænger, McLaren-kometen Lewis Hamilton, der var lige så ung og uprøvet som Kevin Magnussen, da McLaren gav ham chancen i 2007.

Og den tidligere verdensmester ser med stor respekt mod den udfordring, som Mini-Mag repræsenterer i feltet næste sæson.

– Han er en både intelligent og hurtig kører, men han har samtidig også vist sig meget imødekommende de gange, hvor jeg har snakket med ham, sagde Lewis Hamilton, da han sent i går tog hul på forberedelserne til sæsonens næstsidste grand prix på Circuit of America i Austin, Texas.

– Jeg tror bestemt, at han bliver konkurrencedygtig, lyder den umiddelbare anerkendelse. Og Lewis Hamilton kommer helt af sig selv til at tænke tilbage mod sin entré i motorsportens fornemste klasse for næsten syv år siden.

– Da jeg var rookie – det virker som evigheder siden – der var jeg bare sulten. Jeg var mere sulten end alle andre i feltet, og jeg var så opsat på at vise, at jeg var bedre end det, folk forventede.

Et stort hvis
– Så jeg lagde al min energi i træningen, og jeg er helt sikker på, at han gør nøjagtig det samme. McLaren vil give ham den samme oplæring og muligheder for at lære bilerne og opsætningen at kende, siger Lewis Hamilton, der dog tvivler meget på, at Kevin Magnussen for alvor kommer til at udgøre en trussel omkring podiepladser over næste sæsons 22 løb.

Se også: Stolt far: Vi fik mundkurv påSe også: Tom Kristensen: Kevin vinder VM-titlen

– Selvfølgelig kan han komme til at køre med om sejrene i løb, hvis McLaren ellers udvikler en racer, der er i stand til at vinde. Og det er et stort hvis, understreger Lewis Hamilton.

– Det bliver svært for alvor at gøre indtryk, uanset hvor der køres. Det gælder især i kampen mod de bedste om podiepladserne. Han står foran en stejl indlæringskurve, men omvendt så har han formentlig kørt meget mere i simulator end nogen anden kører i feltet, funderer den 28-årige tidligere verdensmester, som ser det som en fordel for den nye dansker i kongeklassen.

Se også: Superstjerne skamroser Kevin Magnussen

– Han er ung, og jeg tror, han kommer til at gøre det godt. Han er hurtig og hans far var også ’mega’, så det er ikke utænkeligt, at han ender med at blive et af de bedste børn fra en tidligere formel 1-kører, vurderer Lewis Hamilton, som ikke har glemt Jan Magnussen.

– Han har i hvert fald gode gener, fastslår han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere