Så meget vil Kevin tjene som Formel 1-lærling

Racerkøreren Casper Elgaard kender Kevin Magnussen uden for asfalten, og han er sikker på, at ’Mini-Mag’ klarer Formel 1’s larmende løbscirkus

Kevin Magnussen skal bevise sit værd, før han kan drømme om at komme i samme lønklasse som de helt store stjerner i Formel 1-cirkusset. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen skal bevise sit værd, før han kan drømme om at komme i samme lønklasse som de helt store stjerner i Formel 1-cirkusset. (Foto: Jan Sommer)

Der bliver råd til andet end nye, åndbare kørehandsker og dugfrie sidespejle, når Kevin Magnussen skal forkæle sig selv i de kolde vintermåneder. Hvis Formel 1-teamet McLaren gør et racersæde klar til danskeren, som flere respekterede motorsportsmedier vil vide, har Magnussen ifølge Ekstra Bladets oplysninger udsigt til en gedigen grundløn på ti millioner danske kroner om året.

Men der er langt op til etablerede stjerner som Kimi Räikkonen og Fernando Alonso, der kan tage bad i deres mange pengesedler.

Skal man tro den danske racerkører Casper Elgaard, har Magnussen meget andet end euro-sedler at tænke på, hvis han teamer op med engelske McLaren fra næste sæson.

Se også: Medier: Magnussen kører for McLaren i 2014

Selv om Magnussen er verdensmester i Formel Renault 3.5-serien, garanterer det ikke succes i Formel 1 for danskeren.

- Lige meget hvordan man stiller det op, så er der bare et kæmpeskridt op til Formel 1. Der er så meget mere strategi. Og presset er større. Det er en helt anden verden med en anden opmærksomhed, siger Casper Elgaard til Ekstra Bladet.

Han lever for det her

Elgaards advarsel får ham dog ikke til at tabe troen på sin unge landsmand. Han ved, hvad der gemmer sig inde bag Magnussens brandsikre racerdragt.

- Kevin lever 100 procent for det her. Så jeg er ikke et sekund i tvivl om, at han vil klare det her pres. Jeg er overbevist om, at han vil overraske os alle sammen positivt, hvis han får chancen, siger Elgaard.

Se også: Hemmelige test: Kevin kører allerede i Formel 1 Hemmelige test: Kevin kører allerede i Formel 1

Og han uddyber, hvorfor han tror, at Magnussen vil tage Formel 1-rattet med racerstorm. Forklaringen rimer på 'ged':

- Hurtighed. Kevin har vist sin hurtighed med det samme, når han er blevet testet af McLaren. Han er samtidig ekstremt klog. Og når man er klog, er man også lærenem, så han skal nok vise sig frem.

I Buttons bakspejl

Samtidig mener Elgaard, at Kevin Magnussen har lært af fortidens fejl. Før var det ’alt eller intet’ med Magnussen. Enten vandt han, eller også udgik han. Men det har ændret sig nu. Og den stabilitet er der brug for, hvis han skal konkurrere med eksverdensmesteren og den måske kommende McLaren-kammerat Jenson Button.

Se også: Button bange for unge Magnussen Button bange for unge Magnussen

- Button er måske ikke den hurtigste, men han er rutineret, taktisk dygtig og klog. Derfor er spørgsmålet, hvordan Kevin som førsteårskører vil reagere, hvis han ender med at være et stykke efter Button. Der vil blive skrevet om Kevin, hvis han ikke præsterer.

Casper Elgaard tror dog ikke, at Magnussen bliver nervøs, hvis han kommer i problemer hos McLaren. Han forudser, at den kølige kører vil knokle videre i tilfælde af modgang.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere