Farmand: Kevin slår Button i første sæson

Jan Magnussen har stor tiltro til sønnens evner

Jan Magnussen tror på, at sønnike kan give Jenson Button baghjul allerede fra første sæson. (Foto: Rumle Skafte)
Jan Magnussen tror på, at sønnike kan give Jenson Button baghjul allerede fra første sæson. (Foto: Rumle Skafte)

Kevin Magnussen var ikke sen til at rose sin kommende teamkollega, den tidligere Formel 1-verdensmester Jenson Button. Uanset de pæne ord kommer der et tidspunkt, hvor den interne rangorden bliver udfordret.

Og her vægter hurtighed højere end alder.

For at nå helt til tops skal man også slå sin egen holdkammerat, så interne rivaliseringer er en naturlig del af gamet. McLaren husede selv en af sportens mest berømte duoer, da Ayrton Senna og Alain Prost kørte for det britiske team.

Alligevel er 33-årige Jenson Button noget af det nærmeste, man kommer et perfekt match til en Formel 1-debutant.

- Jeg kan ikke forestille mig en bedre situation for Kevin end at have Jenson Button som teamkammerat i sit første år i Formel 1. Han har et hav af erfaring og er virkelig en mand, Kevin kan lære noget af. Jenson Button er ud over at være teknisk god også hurtig og utrolig vellidt i teamet. En rigtig team-player. Det, tror jeg, vil hjælpe Kevin rigtig meget. Og han har allerede oplevet det. Grunden til, at jeg ved det, er, at Kevin siger det, siger Jan Magnussen til Ekstra Bladet.

Se også: Tom Kristensen: Kevin vinder VM-titlen

Kontrakten med McLaren lander på et tidspunkt, hvor holdet er ved at afslutte en historisk ringe sæson, hvilket kan ende med at blive en fordel for den 21-årige dansker.

- Han kommer ind i et team, der er sultent efter at vende bøtten. Samtidig er der store regelændringer, som kommer i 2014 både med chassiet, aerodynamik, motor, gearkasse ... Meget bliver ændret. Der vil han i forhold til de andre Formel 1-kørere have mindre ulempe ved at være helt ny. For ingen kender den her pakke. Det er et kun et spørgsmål om, hvordan selve forberedelsen foregår fra de begynder at teste til Melbourne i marts, siger Jan Magnussen.

Om McLaren allerede fra næste sæson får en konkurrencedygtig racer, vil Jan Magnussen ikke kloge sig på - omvendt heller ikke udelukke.

- Når der kommer så store regelændringer, vil nogen ramme rigtigt og nogen ramme forkert. Hvis jeg skulle satse penge på det, ville jeg gøre det på dem med det store budget. De har ressourcerne, ingeniørerne og bedst mulighed for at ramme rigtigt. Forhåbentlig kan de så bygge videre med Honda-motoren (McLaren skifter i 2015 Mercedes-motoren ud med Honda, red.). Og hvis ikke har de ressourcerne til at rette op på problemet.

- Men det er kun rene gætterier. Ingen ved, hvordan 2014 ser ud, og hvem der bygger hvad. Lige nu er forventningerne selvfølgelig store, fordi der er forventning til, at McLaren producerer en god racerbil.

Se også: Kevin er vores nye verdensstjerne!

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere