Kevin Magnussen lukker helt ned

Danmarks kommende Formel 1-stjerne holder lav profil og har bedt sin manager om at beskytte ham

Kevin Magnussen er færdig med at køre i Formel Renault 3,5-klasen. Nu gælder det Formel 1 hos McLaren-teamet. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen er færdig med at køre i Formel Renault 3,5-klasen. Nu gælder det Formel 1 hos McLaren-teamet. (Foto: Jan Sommer)

14. november 2013 eksploderede interessen for Formel 1 i Danmark, og det kræver ikke de helt store analytiske evner at regne ud hvorfor.

Kevin Magnussen har skrevet under på en kontrakt med McLaren-teamet, og i den kommende Formel 1-sæson er han dermed blandt de 22 kørere i verdens mest prestigefyldte motorsportsfelt.

Se også: Officielt: Kevin klar til Formel 1

Det 21-årige fartfænomen står foran sin entré til en verden fuld af glamour og giftige dueller på og uden for banen, men racerkøreren fra Roskilde har valgt at gribe forberedelserne til sit nye liv an på en nøgtern måde.

Magnussen er ganske vist offensiv på asfalten, men når motoren er slukket, er han mere tilbageholden.

Således har han ikke været særlig ivrig for at besvare alle de spørgsmål, som stiller sig i kø, efter den store kontrakt blev underskrevet tidligere på ugen.

Se også: Sådan vinder Kevin VM-titlen

Ganske vist er den kommende McLaren-kører på kort visit i Danmark denne weekend, men hvordan han ser sine muligheder i den kommende sæson, hvordan han tackler de ekstreme forventninger, og nok så vigtigt, hvordan han ser samarbejdet med den erfarne og lidt skeptiske Jenson Button, holder han for sig selv til at begynde med.

- Af respekt for Sergio Pérez ønsker Kevin heller ikke at tale om sin fremtid som Formel 1-kører hos McLaren før tidligst efter sæsonens sidste løb er kørt. Han er vel og mærke heller ikke officiel Formel 1-kører for McLaren før 1. januar, siger Kevin Magnussens manager, Dorte Riis Madsen, til Ekstra Bladet.

Se også: Ballade om Mini-Mag: Button er tosset

Der resterer to løb af denne sæson, som afsluttes den 24. november. USA’s Grand Prix køres på søndag, og en uge senere vejer de ternede flag for sidste gang dette år, når Sao Paolo binder sløjfe på løbskalenderen anno 2013.

Hektisk tid
For Magnussen betyder det dog ikke, at han kan læne sig tilbage og tage en tidlig juleferie. De seneste døgn har været hektiske og tegner et godt billede af det liv på farten, der i endnu højere grad venter den unge tempokonge.

I dagene op til underskrivelsen af kontrakten testede Kevin Magnussen Pirelli-dæk til den kommende sæson. Og på selve dagen, hvor blækket fandt vej til papiret, var han i simulatoren i McLarens hovedkvarter i Woking uden for London.

Se også: Ekspert: Magnussen er en drøm for dansk motorsport

- Kevin har et stramt program, og han skal snart tilbage til England for at passe sit arbejde. Derfor holder han lav profil lige nu. Han har selv bedt om, at der blev lukket ned, siger Dorte Riis Madsen.

Danske motorsportsentusiaster må dermed vente lidt endnu, før Magnussen åbner op og fortæller mere om fremtiden.

Sikkert er det dog, at danskeren åbner op for gassen, når lamperne slukker og starten går i næste sæsons første Grand Prix, der finder sted i Australien den 16. marts.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere