Ballade om Mini-Mag: Button er tosset

McLarens stjerne skjuler ikke, at han havde foretrukket at få en makker med mere erfaring end Kevin Magnussen

Jenson Button. (Foto: AP)
Jenson Button. (Foto: AP)

Jenson Button modtager ikke Kevin Magnussen med udstrakte arme i McLaren.

Faktisk er modtagelsen nærmest kølig – og ledsaget af vrissen mine fra verdensmesteren fra 2009.

- Jeg har sagt hele året, at det er vigtigt, især med tanke på det nye regelsæt. at have en holdkammerat, der har erfaring. Det har Kevin ikke, siger Jenson Button i forbindelse med sæsonens næstsidste Formel 1-løb, der køres i Austin, Texas på søndag.

Dermed står det også klart inden Kevin Magnussen overhovedet har rullet en eneste officiel Formel 1-omgang, at den 21-årige dansker ikke bliver pakket ind i bobleplast af sin højtprofilerede holdkammerat.

- Hvis han er klar til at suge til sig fra første færd, skal han nok hurtigt få styr på sagerne, og så får han ikke behov for min opvartning. Selvfølgelig kommer han til at lære nogle ting fra en fyr som mig, jeg har trods alt været i sporten i 13 år, og jeg kommer da også til at lære ting fra ham, siger Jenson Button, der forsøger hårdt at pakke sin skepsis over Kevin Magnussens manglende erfaring væk.

Se også: Kasseret på grund af Magnussen: Perez er chokeretSe også: Tom Kristensen: Kevin vinder VM-titlen

- Vi har set hvor hurtig han har været i sin klasse (Formel Renault 3.5, red.), og jeg fornemmer, at teamet er blevet imponeret over, hvor hurtigt han kørte i sin (Formel 1) test. Den del som jeg lægger mest vægt på er feedback. Og jeg hører at hans observationer under tests har været meget gode, og det er vigtigt, at jeg kan stole på og forlade mig på hans feedback, siger McLarens største stjerne lige nu.

McLaren stopper samarbejdet med Sergio Perez for at bane vej for Kevin Magnussen, men trods Jenson Buttons skepsis over danskeren, så begræder han ikke lige frem mexikanerens farvel.

- Jeg har aldrig været tæt med mine holdkammerater, men man tilbringer alligevel en del tid sammen hen over en sæson og oplever de samme opture og nedture. Men sådan var det også efter sidste sæson. Man opbygger nogle relationer til en holdkammerat, lærer en masse om hinanden, og så kommer skiftet. Det er lidt hårdt indledningsvis, men jeg tilpasser mig, som man nu gør her i livet, siger Jenson Button i et interview med Reuters.

Se også: Stolt far: Vi fik mundkurv påMichael Schumachers meritter taler for sig selv, men er han nu også den største af de største i Formel 1? (Foto: AP/Ross Land) Sport og Spil Her er F1's største legender

Kevin Magnussen bliver den tredje McLaren-kører ved siden af Jenson Button på tre år. Sergio Perez afløste denne sæson Lewis Hamilton.

Efter en dybt skuffende sæson for det traditionsrige Formel 1-team, så prøver verdensmesteren fra 2009 allerede nu at holde forventningerne til næste sæson i skak – ved at advare mod at have for store forventninger til, hvad Kevin Magnussen kan opnå for McLaren.

- Det er en af de pladser, hvor det enten kan tænde en stor karriere, eller knuse den alt for tidligt, hvis det ikke går godt, siger Jenson Button.

- For nu at sige det som det er, så er det farligt at blive skubbet ud i den dybe ende for et team, der burde kæmpe med om verdensmesterskabet. Men hvis en kører er klar til at løbe den risiko, så må det være en person med stor selvtillid og tro på egne evner, siger Jenson Button og tilføjer:

- Det kan gå begge veje, men jeg håber at det går godt!

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere