Speeder-krig: Kevin i åben duel med Button

Det ene McLaren-sæde for 2015 virker reserveret af tidligere verdensmester Fernando Alonso. Det efterlader en barsk kamp mellem Kevin Magnussen og Jenson Button om andetsædet

Jenson Button og Kevin Magnussen skal i den kommende sæson formentlig dyste om, hvem der skal være team kammerat med Fernando Alonso for McLaren-Honda fra 2015. (Foto: Eugene Hoshiko/AP)
Jenson Button og Kevin Magnussen skal i den kommende sæson formentlig dyste om, hvem der skal være team kammerat med Fernando Alonso for McLaren-Honda fra 2015. (Foto: Eugene Hoshiko/AP)

Kevin Magnussen står foran en direkte duel med sin holdkammerat Jenson Button, hvis han vil være en del af McLaren efter næste år.

Det ene McLaren-sæde for 2015 virker reserveret tidligere verdensmester Fernando Alonso, og det efterlader et barskt udskilningsløb for den danske Formel 1-debutant for at få lov til at blive hængende.

- Honda kunne rigtig godt tænke sig, at se Alonso hos McLaren. Men McLaren kunne i særdeleshed tænke sig at se Fernando hos McLaren, indrømmer McLaren-boss Martin Whitmarsh og tilføjer samtidig:

- Jeg vil godt fastslå, at der ikke har været nogen forhandlinger. Alonso har kontrakt med Ferrari, og han er lige nu ikke nogen mulighed for McLaren, understreger Whitmarsh over for den spanske sportsavis As.

Alonso den stærkeste

Martin Whitmarsh lægger imidlertid ikke skjul på, at han opfatter Fernando Alonso som den stærkeste kører i Formel 1-feltet. Og hele atmosfæren er så tæt af Alonso-kærlighed, at det virker helt oplagt, at Fernando Alonso fra 2015 er tilbage i McLaren, netop som Honda slutter sig til teamet – og dermed forventes at gøre McLaren til et bud på VM-titlen.

Dermed kan Kevin Magnussen allerede inden sit første grandprix i Melbourne om fire måneder forberede sig på en regulær krig med teamkollega Jenson Button.

Se også: McLaren-boss: Vi havde advaret Perez om Mini-MagSe også: McLaren: Synd for Pérez at Magnussen findes

Over for avisen The Sun erkender Jenson Button, at han frygter, at Kevin Magnussen får en flyvende start.

- Det er korrekt. Formel 1 er en verden med kniven for struben. Det er et kæmpepres for en kører at starte for McLaren, siger Jenson Button til avisen.

- Hvis han gør det godt, så er det fantastisk og bliver starten på en yderst spændende karriere, men får han en hård sæson, så kan det hurtigt slukke en karriere.

- Jeg er ret tilfreds med den rolle og det sted, jeg er i min karriere, men formår Kevin at gøre det bedre end mig næste år, så skulle det åbenbart være sådan, konstaterer Button og understreger i samme forbindelse, at han forventer, at Kevin Magnussen kommer til at skabe liv hos McLaren.

Tom Kristensen ærger sig ikke over, at det aldrig er blevet til Formel 1-løb. (Foto: Michel Spingler) Sport og Spil Her er de bedste danske racerkørere gennem tiden

Se klippet herunder: Græder Vettel i bilen?

Se også: Kevin Magnussen lukker helt ned

Button roste sin fyrede teamkollega Sergio Pérez, da det stod klart, at mexikaneren skulle ud efter sæsonen.

- Realiteterne er, at trods de flotte ord omkring Sergio Pérez så var han ikke for alvor en konkurrent for Button. Der var ingen risiko for, at Pérez overhovedet kunne sætte Button under pres.

- I modsætning til hvad Button hævder, så har Pérez ikke lært meget i løbet af sæsonen. Det har været yderst middelmådigt, og McLarens beslutning om at skifte ham ud er helt logisk, siger Ben Hunt.

- Nu kommer der et helt ubeskrevet blad ind, og det sætter Jenson Button under pres. Det er helt oplagt, at Button allerede nu er på krigsstien. Han har kun et år tilbage af sin aftale ligesom Magnussen. Og der er en reel risiko for, at han kommer til at få baghjul af danskeren i næste sæson, siger han og sammenligner med McLaren-duellen i 2007, hvor Lewis Hamilton kom ind som 22-årig og overstrålede Fernando Alonso, der bare endte med at få en sæson hos McLaren af samme grund.

- Og hos McLaren bliver der knyttet store forhåbninger til 2015, hvor Honda kommer om bord. Alt tyder på, at Fernando Alonso vender tilbage, og det betyder, at der er en direkte duel om det andet sæde hos McLaren mellem Button og Magnussen, og det truer Button, vurderer Ben Hunt.

Kimi Räikkönen har tjent sin ekstreme hyre, fordi han på Lotus blev ansat på en bonusbaseret kontrakt og har præsteret over evne. (Foto: Frank Augstein/AP) Sport og Spil Formel 1's lønkongerMichael Schumachers meritter taler for sig selv, men er han nu også den største af de største i Formel 1? (Foto: AP/Ross Land) Sport og Spil Her er F1's største legender

Se Vettel brænde dæk af
Se Vettel brænde dæk af efter VM-sejr

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere