Ekspert: Sådan får du succes, Kevin

Vær bedre end teamkollegaen Jenson Button. Så 'simpel' er Kevin Magnussens vej til Formel 1-succes

(Foto: Jan Sommer)
(Foto: Jan Sommer)

Alt ligger serveret foran Kevin Magnussen.

Udskreget som et af de helt store danske motorsportstalenter og nu endelig en Formel 1-kontrakt med hæderkronede McLaren.

Men ankomsten i det forjættede Formel 1-land er i sig selv ikke nok for danskeren. Forventningerne til ham er store fra start af, selvom han i næste sæson blot vil være rookie. Det er realistiske forventninger siger TV2 Sportens Formel 1-ekspert Jens Winther jr.

(Foto: AP) Plus 10 F1-stjerners debut

Hvad skal man forvente af Kevin? For vi kan vel næppe forvente, at han går ind og kopierer Lewis Hamilton.. (Blev toer i VM blot et point efter Räikkönen i sit debut-år, red.)

- Hvorfor ikke? Han kommer med samme talent som Hamilton, han er blevet opdraget internt i teamet, og han har i hvert fald samme opbakning. Jeg kan ikke se nogen grund til, at han ikke skulle kunne gøre det, og han kommer til Formel 1 med mindst lige så gode forudsætninger som Hamilton.

- Så som jeg ser det, så er der to scenarier for Kevin næste år. Et scenarie, hvor han kører om at vinde VM, hvis bilen duer. Og det andet scenarie, hvis bilen ikke duer, så skal han sørge for at være foran Button, forklarer Winther.

Se også: Vennerne afslører: Kevin er kold som is

Netop nøglen til at få succes i Formel 1 ligger internt i teamet, hvor han hele sæsonen igennem kun skal kunne se Button i sit bakspejl.

- Uanset placering på banen, så skal Kevin skal tæve ham hele tiden, hver eneste gang. Selvom han kan tænke, at Button er nok så sød og rar, så skal han ligge det til side. Han skal have respekt for ham, men Kevin skal bestemt ikke give ham plads. For hans største og første konkurrent er Button.

- Man kan sige det sådan: Placeringen i F1-feltet afgøres af bilens evner. Internt i teamet afgøres det af kørernes evner. Kevin er hurtigere, selvfølgelig er han det. Men Button vil være der.

- I år, hvor bilen ikke har været konkurrence-dygtig, har Perez kun opnået det halve af Button. Det er ikke godt nok, og det kostede for Perez. Så uanset hvor McLaren er i feltet næste år, så kan Kevin ikke tåle at stå med det halve antal point af Button til næste år.

Se også: Fætter: Magnussen er ligesom Vettel

Men som flere andre eksperter, så tror Jens Winther, at Magnussen vil være med helt fremme om de sjoveste placeringer.

- Han er ekstremt god i regnvejr og er pr. tradition god, når det går stærkt. Meget snørklede og langsomme sving er ikke Kevins livret, men han er blevet bedre og bedre på de baner, selvom det står hans hjerte nærmest at køre stærkt.

- Men Kevin er så god, at der ikke er nogen grund til at tro, at der er nogen af banerne, hvor han vil have det svært. Jeg ville i hvert fald være bange, hvis jeg var de andre, lyder det.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere