Ekspert: Kevin skal ikke frygte Alonso

Det bliver ikke Kevin Magnussen, der skal forlade McLaren, hvis rygterne om Fernando Alonsos genkomst til teamet holder stik.

(Foto: Jan Sommer)
(Foto: Jan Sommer)

- Honda kunne rigtig godt tænke sig at se Alonso hos McLaren. Men McLaren kunne i særdeleshed tænke sig at se Fernando hos McLaren.

Det indrømmede McLarens boss Martin Whitmarsh overfor den spanske sportsavis AS i weekenden, og selvom bossen understregede, at der ikke havde været nogen forhandlinger parterne imellem, så virker det som om, at der står et spansk efternavn begyndende med A skrevet på det ene McLaren-sæde til 2015.

Se også: Økonom: Magnussen overhaler Wozniacki

Det efterlader næste sæsons to McLaren-kørere Jenson Button og Kevin Magnussen i en direkte duel om den anden plads i teamet sammen med Alonso.

Det kunne ligne en særdeles skarp dyst for den danske rookie. Men TV2’s Formel 1-ekspert Jens Winther jr. maner til besindighed. Magnussen skal overhovedet ikke frygte for sin plads hos McLaren.

- Som udgangspunkt tror jeg slet ikke på, at Alonso kommer til McLaren, men hvis han skal ind på holdet, så er det i stedet for Button. Hvis næste år blot er til som en slags overgang til Alonso, så kunne de lige så godt lade Perez sidde i bilen endnu en sæson.

- Jeg kan ikke se, at man laver en sats med en rookie - for det er et sats - og sender ham i ilden nu, for så at skifte ham ud med det samme året efter, forklarer Winther jr.

Se også: Skuffet Button: Jeg skal have styr på mig selv

Selvom den tidligere spanske Formel 1-verdensmester Alonso opfattes som den stærkeste kører i Formel 1-feltet af Martin Whitmarsh, så mener Jens Winther, at Magnussens evner gør, at Alonso vil tænke sig grundigt om, inden han eventuelt skifter.

- Hvis Magnussen bare blæser af sted næste år og kommer på podiet, så tror jeg ikke, at Alonso vil gentage ’Hamilton-succesen’ en gang til, han kommer bare til at se fjoget ud, og det vil han ikke risikere endnu en gang, siger Winther med henvisningen til, at Alonso blev sat til grundigt til vægs af Hamilton i dennes debutsæson i F1 i 2007.

- Alonso er ikke bange for Button, men der er bestemt en usikkerheds-faktor i forhold til Kevin, siger TV2-eksperten.

(Foto: AP) Plus 10 F1-stjerners debut

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere