TV: Vettel matcher to superrekorder

Den tyske Formel 1-verdensmester vandt på Interlagos-banen sin niende sejr i træk og sin 13. sejr i sæsonen

Sebastian Vettel sluttede Formel 1-sæsonen i overlegen stil. (Foto: Silvia Izquierdo/AP)
Sebastian Vettel sluttede Formel 1-sæsonen i overlegen stil. (Foto: Silvia Izquierdo/AP)

Sebastian Vettel demonstrerede endnu en gang sin suverænitet i Formel 1 med en sejr søndag i sæsonens sidste løb i Brasilien. Den tyske verdensmester vandt sit niende grand prix i træk - og det trettende i 2013 - da han kørte først over målstregen på Interlagos-banen i storbyen São Paolo.

Dermed tangerede Red Bull-køreren en af Michael Schumachers mest imponerende rekorder samt en 60 år gammel sag.

Michael Schumacher vandt for ni år siden 13 løb på en sæson, og den er hermed matchet. Samtidig tangerede Sebastian Vettel også Alberto Ascaris 60 år gamle rekord, da italieneren i 1953 vandt ni grandprix'er i træk. Med en sejr i marts i Melbourne kan den tyske verdensmester således udbygge den rekord.

Starten var dog ikke prangende for den 26-årige Red Bull-kører, der indledte i pole position. Vettel fik slet ikke fart i bilen fra start og måtte se sig overhalet af Nico Rosbergs Mercedes.

Der gik dog ikke mange minutter, før Rosberg atter var at finde i Sebastian Vettels bakspejl, og hans sejr blev først truet til sidst, hvor tyskeren blev tvunget til at lette lidt på speederen på grund af regnvejr.

Holdkammeraten Mark Webber, der nu stopper i Formel 1, blev toer i São Paolo, mens Fernando Alonso (Ferrari) blev treer.

McLaren, der fra næste sæson har givet et sæde til danske Kevin Magnussen, klarede sig fint, eftersom Jenson Button og Sergio Perez startede langt tilbage i henholdsvis 14. og 19. startposition. Button kørte sig frem til en placering som nummer fire, mens Perez - som bliver afløst af Magnussen - blev nummer seks.

Se også: McLaren havde en anden plan med KevinSe også: Her er Buttons store krav til Kevin

Sebastian Vettel slutter sæsonen på 397 point som en suveræn verdensmester foran Fernando Alonso og Mark Webber.

Red Bull var lige så suveræn i konstruktørernes konkurrence med 596 point. Herefter fulgte Mercedes (360 point), Ferrari (354 point), Lotus (315 point) og første på femtepladsen efter en historisk dårlig sæson Kevin Magnussen kommende hold McLaren (122 point).

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere