Ingen juleferie her: Kevin arbejder i døgndrift

Programmet er fyldt for Kevin Magnussen frem til Formel 1-debuten i marts

Kevin Magnussen i selskab med sin kommende holdkammerat hos McLaren, Jenson Button. (Foto: Eugene Hoshiko/AP)
Kevin Magnussen i selskab med sin kommende holdkammerat hos McLaren, Jenson Button. (Foto: Eugene Hoshiko/AP)

Mens mange sportsstjerner skal passe på vægten henover juleferien, så er det ikke den store bekymring for McLarens danske stjernefrø.

Der bliver hverken tid til en reel juleferie eller et smut i solen i henover nytår.

Formel 1-sæsonen er ganske vist lige afsluttet i den forgangne weekend, og Kevin Magnussen tiltræder først officielt sit job som Formel 1-kører for McLaren pr. 1. januar, men det efterlader allligevel ingen huller i kalenderen for den ambitiøse danske racerkører.

- Der er lagt et meget stærkt struktureret program frem til starten på den nye sæson i marts. Indtil da arbejder Kevin stort set i døgndrift, siger Kevin Magnussen manager Dorte Riis Madsen.

Detaljerne i Kevin Magnussens arbejde er ikke noget, der annonceres med i et miljø fyldt med så meget hemmelighedskræmmeri som i Formel 1.

Udfordringen for McLarens-teamets ingeniører er at udvikle en konkurrencedygtig Formel 1-racer frem til sæsonstart i Melbourne i midten af marts.

Sådan en racer havde McLaren ikke i 2013, som blev den måske værste i det britiske teams historie. Med markante regelændringer til den kommende sæson er der forhåbninger om, at McLaren kan gøre sig gældende igen, inden teamet i 2015 skifter Mercedes-motoren ud med Honda.

Magnussens makker glæder sig til 2014McLaren-boss presser Magnussen

Udviklingen af raceren sker i tæt samarbejde med kørerne Jenson Button og Kevin Magnussen.

- Han forbereder sig til den nye sæson på alle tænkelige planer. Det er det eneste, jeg kan sige, siger manager Dorte Riis Madsen.

Udgangspunket er McLarens hovedkvarter i Woking uden for London, men Kevin Magnussen var også tidligere på måneden i Italien for at teste 2014-sæsonens Pirelli-dæk.