McLaren-boss: Mercedes bliver stærkest næste år

Overraskende udmelding fra Kevin Magnussens nye chef Martin Whitmarsh

McLaren-chef Martin Whitmarsh forventer, at Mercedes-teamet hurtigst omstiller sig til regelændringerne i 2014. (Foto: Mark Baker/AP)
McLaren-chef Martin Whitmarsh forventer, at Mercedes-teamet hurtigst omstiller sig til regelændringerne i 2014. (Foto: Mark Baker/AP)

Så suveræne som Sebastian Vettel og Red Bull så ud i anden halvdel af Formel 1-sæsonen, er det ikke svært at forestille sig tyskeren vinde sin fem verdensmesterskabs-titel i træk.

Alligevel tror Kevin Magnussens chef hos McLaren Martin Whitmarsh, at teamet - efter de mange markante regelændringer i 2014 - der sætter barren, bliver Mercedes. Det tyske team med Nico Rosberg og Lewis Hamilton som kørere blev toer i konstruktørernes mesterskab i år efter suveræne Red Bull.

Whitmarsh og McLaren har endnu et år tilbage med Mercedes-motor i deres racer, inden japanske Honda er ny motor-samarbejdspartner fra 2015.- Min fornemmelse er, at Mercedes bliver stærkest. Jeg er nok lidt partisk, men jeg har også en vis indsigt i budgetterne hos de tre firmaer. Jeg synes, Mercedes har et fornuftigt budget, gode faciliteter og dygtige folk. Jeg har ingen ægte indsigt, det tror jeg ikke nogen har, men jeg har nok et lidt bedre indblik end de fleste, siger Martin Whitmarsh i et interview med Autosport.

- Hvis jeg havde et helt frit valg mellem, hvem jeg skulle satse på næste år, så ville jeg vælge Mercedes-Benz, lyder den overraskende udmelding fra McLaren-bossen.

Se også: Støtte fra far: Jan med i pitten hos Kevin

Selv om McLaren i 2013 havde en historisk ringe sæson, er Whitmarsh fortrøstningsfuld før den kommende sæson, hvor Kevin Magnussen får debut:

- Helt ærligt. Om jeg tror, vi kan vinde næste år? Ja. Er alt vi laver, og hvad vi koncentrerer os om, det? Ja, så vi kan gøre det. Ved jeg, om vi gør det? Nej.

Fra 2014 vender Formel 1 tilbage til V6 turbo-motorer efter en periode med V8'ere.

Mercedes og Ferrari er de eneste teams, som kører med egne motorer - Red Bull samarbejder med Renault.

0 kommentarer
Vis kommentarer