F1-ekspert: Kevin har en gylden chance

- Det var nemmere for Lewis Hamilton, mener McLaren-boss Martin Whitmarsh

Britiske Formel 1-fans er også meget optaget af, hvordan det kommer til at gå Kevin Magnussen i sin første sæson for McLaren. (Foto: Jan Sommer)
Britiske Formel 1-fans er også meget optaget af, hvordan det kommer til at gå Kevin Magnussen i sin første sæson for McLaren. (Foto: Jan Sommer)

Formel 1-sæsonens første løb er henved tre måneder ude i fremtiden, men hverken juleferie eller løbspause sætter en dæmper på forventningerne til McLarens danske debutant.

Briterne er mindst lige så optaget af den overraskende kontrakt, Kevin Magnussen skrev med det traditionsrige McLaren-team.

I en klumme skriver Formel 1-eksperten Ian Parkes fra nyhedbureauet PA:

- Det er sjældent nutildags i Formel 1, at en rookie får debut hos et af sportens førende hold. Men for anden gang i otte sæsoner har McLaren valgt den rute, som de tog i 2007 med en vis Lewis Hamilton.

- Muligvis er det for meget at forvente af Kevin Magnussen, at han gør det så godt som Hamiltons bemærkelsesværdige debut-sæson, skriver Parkes, men kalder ikke desto mindre 2014-sæsonen for 'en gylden chance' for danskeren.

Lewis Hamilton stod på podiet i sine ni første løb og blev sammenlagt toer i sin debutsæson for så at snuppe verdensmestertitlen et år senere.

Se også: Finsk ekspert: Magnussen mest interessante i mange år

Formel 1-eksperten Ian Parkes ridser Kevin Magnussens korte, men imponerende karriere op inklusiv McLaren-boss Martin Whitmarshs mange lovprisninger af sit danske talent.

Whitmarsh er godt klar over, at han smider Kevin Magnussen i den dybe ende af poolen, men han føler sig overbevist om, at den 21-årige dansker kan svømme.

Se også: Farmand går glip af Kevins Formel 1-debut

- En ting vil jeg dog sige - og jeg tøver lidt med det, når jeg tænker over det, men siger det alligevel. Det var nemmere for Lewis, fordi vi kunne smadre ham med tests på en måde, som det ikke lader sig gøre mere.

- Så der er en risiko, men vi ville ikke gøre det, hvis ikke vi troede på, det kommer til at fungere, siger Martin Whitmarsh til PA's Formel 1-ekspert.

0 kommentarer
Vis kommentarer