Schumacher opereret i hjernen

Intet godt nyt om den 44-årige Formel 1-legendes tilstand efter styrt på skisportssted. Racerkørere og fans sørger på Twitter

Michael Schumacher er kommet alvorligt til skade i en skiulykke (Arkivfoto: AP
Michael Schumacher er kommet alvorligt til skade i en skiulykke (Arkivfoto: AP

Formel 1-ikonet Michael Schumacher er fortsat i kritisk tilstand efter et voldsomt styrt søndag, hvor han slog hovedet mod en sten nær skisportsstedet Meribel i de franske alper.

Det skriver New York Daily News tidligt mandag morgen.

Schumacher blev efter styrtet kørt på et nærliggende hospital i Moûtiers, men blev hurtigt overført til hospitalet i Grenoble med en hjerneblødning. Han var i koma, da han blev bragt ind og røg hurtigt på operationsbordet.

- Vi beder om forståelse for, at vi ikke kan give løbende opdateringer på hans tilstand, lyder det fra Schumachers manager Sabine Kehm.

Se også: Hospital bekræfter: Schumacher lagt i koma

Hun tilføjer, at den 44-årige Formel 1-legende ikke var alene, da ulykken skete, samt at han bar hjelm. Men det var altså ikke nok til at forhindre de voldsomme skader.

I første omgang lød det ellers, at Schumacher var sluppet nådigt fra styrtet, der skete, mens han stod off piste.

Meldingen kom fra skisportsstedets direktør, Christophe Gernignon-Lecomte kort efter ulykken og lød på, at det ikke stod slemt til med stjernen.

Mens lægerne kæmper for at redde Michael Schumachers liv, har både fans og andre racerkørere taget Twitter i brug for at bede for hans helbred - heriblandt Dario Franchitti.

- Mine tanker er hos Michael Schumacher og hans familie. Hvis nogen kan komme igennem dette, så er det ham, lyder det på Franchittis profil.<br /><br /><p>Også den tidligere Formel 1-kører Martin Brundle beder op Twitter til, at hans 44-årige kollega klarer sig.</p><br /><br /><blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p>Come on Michael, give us one of those race stints at pure qualifying pace to win through, like you used to. You can do it.</p>— Martin Brundle (@MBrundleF1) <a href="https://twitter.com/MBrundleF1/statuses/417414320604344320">December 29, 2013</a></blockquote><script type="text/javascript" async="" src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8" /><br /><br /><p>44-årige Schumacher indstillede karrieren i 2012 efter tre comebacksæsoner hos Mercedes.</p>
Blå bog om Michael Schumacher

* Født 3. januar 1969.

* Debuterede i Formel 1 for Jordan i 1991 ved det belgiske grand prix som erstatning for den fængslede belgiske kører Bertrand Gachot. Kørte kun 500 meter af selve løbet, men imponerede i løbet af weekenden.

* Fik kontrakt med Benetton-teamet efter det ene løb for Jordan og blev nummer fem i sit første grand prix som Benetton-kører.

* Kom for første gang på podiet ved det mexicanske grand prix i 1992. Senere samme år vandt han også sit første løb. Det var pudsigt nok ved det belgiske grand prix året efter sin debut.

* Først i 1994 snuppede hans sin første pole position. Det var ved Monacos grand prix.

* Vandt sammenlagt syv VM-titler, hvilket er rekord. I 1994 og 1995 vandt han med Benetton, og fra 2000 til 2004 blev det fem på stribe for Ferrari.

* 1994-mesterskabet blev sikret, da han kolliderede med briten Damon Hill i sæsonens sidste løb, så begge udgik. Det var tæt på en lignende kollision i 1997 med canadieren Jacques Villeneuve, som dog endte med at blive verdensmester det år.

* I 2002 sluttede Schumacher alle løb på podiet, hvilket er rekord. Han vandt VM-titlen med seks løb tilbage af sæsonen.

* I 2004 vandt han 13 løb. Det blev blandt andet til syv sejre i træk.

* Er noteret for 91 grand prix-sejre, hvilket er rekord.

* Annoncerede for første gang, at han indstillede karrieren i 2006.

* I 2009 blev han enig med Ferrari om at gøre comeback for italienerne i stedet for skadede Felipe Massa. Det blev ikke til noget alligevel. Schumacher meldte fra på grund af en nakkeskade efter et motorcykelstyrt.

* Efter tre års eksil fra sporten annoncerede Schumacher sit comeback i 2009. Fra 2010-sæsonen og tre frem skulle han køre for Mercedes.

* Det blev ikke noget glorværdigt comeback. Samlet blev han nummer ni og otte i sine to første sæsoner.

* Først i 2012 kom han på podiet efter sit comeback. Det skete ved det europæiske grand prix i Valencia.

* Mercedes meddelte i maj 2011, at teamet ville stoppe samarbejdet med Schumacher efter 2012-sæsonen. McLarens Lewis Hamilton fik i stedet tyskerens plads i 2013.

* Blev sat i forbindelse med Formel 1-teamet Sauber, men annoncerede torsdag den 4. oktober sidste år, at han ville takke af efter 2012-sæsonen.

* Er erklæret i kritisk tilstand efter en skiulykke i de franske alper.

* Privat er Michael Schmacher gift med Corinna, som han har børnene Gina-Maria og Mick med.

1 af 2 
2 af 2 Michael Schumacher er kommet alvorligt til skade i en skiulykke (Arkivfoto: AP
0 kommentarer
Vis kommentarer