Schumachers eks-arbejdsgiver beder for hans liv

Michael Schumacher kæmper for livet efter skiulykke, og hos Mercedes følger man nøje udviklingen

Michael Schumacher i Mercedes-tiden (Foto: AP)
Michael Schumacher i Mercedes-tiden (Foto: AP)

Den syvdobbelte Formel 1-verdensmester Michael Schumacher svæver mellem liv og død efter en skiulykke i de franske alper søndag formiddag.

Den 44-årige tysker indstillede karrieren efter 2012-sæsonen hos Mercedes, og Schumachers tidligere arbejdsgiver følger sagen nøje.

- Vi blev chokeret, da vi erfarede, at Michael var i en kritisk tilstand, og vi følger nøje med i de seneste meldinger fra hospitalet i Grenoble, lyder det ifølge dpa i en pressemeddelelse fra teamet.

Efter tre års pause gjorde Schumacher tilbage i 2010 comeback i Formel 1 hos netop Mercedes, som han kørte for i tre sæsoner, inden det var endegyldigt slut med racerløb.

- Alle i dette team ved, hvor stor Michaels kampgejst er, og vi ønsker ham i denne kamp al den styrke, han har brug for, så han også kan vinde denne gang, lyder det fra det tyske team.

Schumacher blev verdensmester i 1994 og 1995 med Benetton, mens han med Ferrari vandt VM-titlen fem gange i træk fra 2000 til 2004.

Efter 2006-sæsonen indstillede tyskeren karrieren første gang, inden han gjorde comeback hos Mercedes i 2010.

Schumacher havde en hjelm på, da han styrtede i Meribel og slog hovedet mod en sten. Hjelmen er skyld i, at Schumacher overhovedet er i live nu, siger lægerne på hospitalet i Grenoble, hvor tyskeren er indlagt.

Her holdes Schumacher i kunstig koma, men lægerne ved ikke, om han overlever eller ej.

Blå bog om Michael Schumacher

* Født 3. januar 1969.

* Debuterede i Formel 1 for Jordan i 1991 ved det belgiske grand prix som erstatning for den fængslede belgiske kører Bertrand Gachot. Kørte kun 500 meter af selve løbet, men imponerede i løbet af weekenden.

* Fik kontrakt med Benetton-teamet efter det ene løb for Jordan og blev nummer fem i sit første grand prix som Benetton-kører.

* Kom for første gang på podiet ved det mexicanske grand prix i 1992. Senere samme år vandt han også sit første løb. Det var pudsigt nok ved det belgiske grand prix året efter sin debut.

* Først i 1994 snuppede hans sin første pole position. Det var ved Monacos grand prix.

* Vandt sammenlagt syv VM-titler, hvilket er rekord. I 1994 og 1995 vandt han med Benetton, og fra 2000 til 2004 blev det fem på stribe for Ferrari.

* 1994-mesterskabet blev sikret, da han kolliderede med briten Damon Hill i sæsonens sidste løb, så begge udgik. Det var tæt på en lignende kollision i 1997 med canadieren Jacques Villeneuve, som dog endte med at blive verdensmester det år.

* I 2002 sluttede Schumacher alle løb på podiet, hvilket er rekord. Han vandt VM-titlen med seks løb tilbage af sæsonen.

* I 2004 vandt han 13 løb. Det blev blandt andet til syv sejre i træk.

* Er noteret for 91 grand prix-sejre, hvilket er rekord.

* Annoncerede for første gang, at han indstillede karrieren i 2006.

* I 2009 blev han enig med Ferrari om at gøre comeback for italienerne i stedet for skadede Felipe Massa. Det blev ikke til noget alligevel. Schumacher meldte fra på grund af en nakkeskade efter et motorcykelstyrt.

* Efter tre års eksil fra sporten annoncerede Schumacher sit comeback i 2009. Fra 2010-sæsonen og tre frem skulle han køre for Mercedes.

* Det blev ikke noget glorværdigt comeback. Samlet blev han nummer ni og otte i sine to første sæsoner.

* Først i 2012 kom han på podiet efter sit comeback. Det skete ved det europæiske grand prix i Valencia.

* Mercedes meddelte i maj 2011, at teamet ville stoppe samarbejdet med Schumacher efter 2012-sæsonen. McLarens Lewis Hamilton fik i stedet tyskerens plads i 2013.

* Blev sat i forbindelse med Formel 1-teamet Sauber, men annoncerede torsdag den 4. oktober sidste år, at han ville takke af efter 2012-sæsonen.

* Er erklæret i kritisk tilstand efter en skiulykke i de franske alper.

* Privat er Michael Schmacher gift med Corinna, som han har børnene Gina-Maria og Mick med.

0 kommentarer
Vis kommentarer