Annonce:
Annonce:

Tyskland græder: I chok over nationens store helt

Det vælter ind med sympati tilkendegivelser i håbet om, at den syvdobbelte verdensmester hurtigt kommer til hægterne igen

Michael Schumacher kæmper lige nu for sit liv på et hospital i Grenoble. (Foto: AP)
Michael Schumacher kæmper lige nu for sit liv på et hospital i Grenoble. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Formel 1

Tyskland græder.

Store mægtige Tyskland befinder sig i en choktilstand over en af nationens store helte - Michael Schumacher - lige nu kæmper for sit liv på et hospital i den franske by Grenoble.

- Michael er en superstjerne i Tyskland. Han regnes for en af de fem største sportsprofiler, vi nogensinde har haft. Han er meget respekteret og derfor er det naturligvis et stort chok for alle, hvad der er sket med ham, siger Stefan Bomhard, der i mere end 20 år har fulgt Michael Schumacher for det tyske sportsmagasin Kicker.

Kun få har adgang: De våger ved Schumis side

Mens Michael Schumacher er lagt i kunstigt koma vælter det ind med sympatitilkendegivelser fra store sportspersonligheder.

- Lad os håbe, at Michael hurtigt kommer på bedringens vej, skriver den tidligere tyske tennisverdensstjerne Boris Becker på sin twitter-profil.

Annonce:

Lukas Podolski, tysk landsholdsspiller i Arsenal, har også følt trang til at udvise sin medfølelse for Schumachers kritiske tilstand.

- Dårligt nyt fra Schweiz. Jeg håber, du snart får det bedre. Alt det bedste til dig, min ven, lyder budskabet fra Lukas Podolski.

Formel 1-læge: Derfor blev Schumacher hasteopereret

Michael Schumachers mangeårige Ferrari-holdkammerat, Felipe Messa, er dybt berørt af situationen: Jeg beder for dig, min bror. Jeg håber, du kommer dig hurtigt, lyder meldingen fra Felipe Messa.

Paul Di Resta, der er Formel 1 kører hos Force India, sender også et klart budskab om de tragiske omstændigheder for Michael Schumacher og hans familie.

- Frygtelige nyheder om Michael Schumacher. Jeg tænker på ham og hans familie. Jeg håber på positive nyheder, så han kan komme gennem forløbet, hedder det.

Rystende besked: Tør ikke sige, om Schumacher overleverMagnussen om Schumacher: Frygteligt!

Blå bog om Michael Schumacher

* Født 3. januar 1969.

* Debuterede i Formel 1 for Jordan i 1991 ved det belgiske grand prix som erstatning for den fængslede belgiske kører Bertrand Gachot. Kørte kun 500 meter af selve løbet, men imponerede i løbet af weekenden.

* Fik kontrakt med Benetton-teamet efter det ene løb for Jordan og blev nummer fem i sit første grand prix som Benetton-kører.

* Kom for første gang på podiet ved det mexicanske grand prix i 1992. Senere samme år vandt han også sit første løb. Det var pudsigt nok ved det belgiske grand prix året efter sin debut.

* Først i 1994 snuppede hans sin første pole position. Det var ved Monacos grand prix.

* Vandt sammenlagt syv VM-titler, hvilket er rekord. I 1994 og 1995 vandt han med Benetton, og fra 2000 til 2004 blev det fem på stribe for Ferrari.

* 1994-mesterskabet blev sikret, da han kolliderede med briten Damon Hill i sæsonens sidste løb, så begge udgik. Det var tæt på en lignende kollision i 1997 med canadieren Jacques Villeneuve, som dog endte med at blive verdensmester det år.

* I 2002 sluttede Schumacher alle løb på podiet, hvilket er rekord. Han vandt VM-titlen med seks løb tilbage af sæsonen.

* I 2004 vandt han 13 løb. Det blev blandt andet til syv sejre i træk.

* Er noteret for 91 grand prix-sejre, hvilket er rekord.

* Annoncerede for første gang, at han indstillede karrieren i 2006.

* I 2009 blev han enig med Ferrari om at gøre comeback for italienerne i stedet for skadede Felipe Massa. Det blev ikke til noget alligevel. Schumacher meldte fra på grund af en nakkeskade efter et motorcykelstyrt.

* Efter tre års eksil fra sporten annoncerede Schumacher sit comeback i 2009. Fra 2010-sæsonen og tre frem skulle han køre for Mercedes.

* Det blev ikke noget glorværdigt comeback. Samlet blev han nummer ni og otte i sine to første sæsoner.

* Først i 2012 kom han på podiet efter sit comeback. Det skete ved det europæiske grand prix i Valencia.

* Mercedes meddelte i maj 2011, at teamet ville stoppe samarbejdet med Schumacher efter 2012-sæsonen. McLarens Lewis Hamilton fik i stedet tyskerens plads i 2013.

* Blev sat i forbindelse med Formel 1-teamet Sauber, men annoncerede torsdag den 4. oktober sidste år, at han ville takke af efter 2012-sæsonen.

* Er erklæret i kritisk tilstand efter en skiulykke i de franske alper.

* Privat er Michael Schmacher gift med Corinna, som han har børnene Gina-Maria og Mick med.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: