Ekspert: Schumacher er et ikon

Formel 1-kommentator John Nielsen kalder Michael Schumacher for et af motorsportens største navne nogensinde

John Nielsen (Foto: Jens Panduro)
John Nielsen (Foto: Jens Panduro)

Den pensionerede tyske racerkører Michael Schumacher kæmper for livet, efter at han søndag formiddag styrtede på ski i de franske alper og kom slemt til skade med hovedet.

Viasats Formel 1-kommentator John Nielsen følger som mange andre motorsportsinteresserede Michael Schumachers kamp for livet.

John Nielsen betegner tyskeren som en af de helt store i sporten.

- Der er kun én syvdobbelt verdensmester i Formel 1, og det er Michael Schumacher, siger John Nielsen.

- Så han er et ikon, og det bliver han ved med at være, også selvom Sebastian Vettel (fire VM-titler, red.) kommer til at slå den rekord på et tidspunkt.

- Schumacher er et ikon og er kun lige stoppet. Han er meget populær overalt i verden, lyder det fra John Nielsen.

Se også: Magnussen om Schumacher: Frygteligt!Se også: Kun få har adgang: De våger ved Schumis side

Schumacher havde en hjelm på, da han styrtede i Meribel og slog hovedet mod en sten. Hjelmen er skyld i, at Schumacher overhovedet er i live nu, siger lægerne på hospitalet i Grenoble, hvor tyskeren er indlagt.

Her holdes Schumacher i kunstig koma, men lægerne ved ikke, om han overlever eller ej.

- Hans tilstand er kritisk, og vi kan sige, at han kæmper for sit liv. Vi ved ikke, hvad udfaldet bliver af det hele, lød det mandag formiddag fra lægerne.

Se også: Rystende besked: Tør ikke sige, om Schumacher overleverSe også: Formel 1-læge: Derfor blev Schumacher hasteopereret

Som racerkører var Schumacher enestående, mener John Nielsen.

- Han kørte race, fordi han havde lyst, og fordi han syntes, at det var sjovt. Han havde et talent, han gjorde det aldrig for pengenes skyld.

- Selv den dag i dag kører Schumacher gokart med de unge gutter, og det er fordi, han synes, at det er sjovt, og fordi han synes, det også er fascinerende at se, hvor meget man kan presse en gokart til grænserne, fortæller John Nielsen.

Schumacher indstillede endegyldigt sin karriere efter 2012-sæsonen.

Blå bog om Michael Schumacher

* Født 3. januar 1969.

* Debuterede i Formel 1 for Jordan i 1991 ved det belgiske grand prix som erstatning for den fængslede belgiske kører Bertrand Gachot. Kørte kun 500 meter af selve løbet, men imponerede i løbet af weekenden.

* Fik kontrakt med Benetton-teamet efter det ene løb for Jordan og blev nummer fem i sit første grand prix som Benetton-kører.

* Kom for første gang på podiet ved det mexicanske grand prix i 1992. Senere samme år vandt han også sit første løb. Det var pudsigt nok ved det belgiske grand prix året efter sin debut.

* Først i 1994 snuppede hans sin første pole position. Det var ved Monacos grand prix.

* Vandt sammenlagt syv VM-titler, hvilket er rekord. I 1994 og 1995 vandt han med Benetton, og fra 2000 til 2004 blev det fem på stribe for Ferrari.

* 1994-mesterskabet blev sikret, da han kolliderede med briten Damon Hill i sæsonens sidste løb, så begge udgik. Det var tæt på en lignende kollision i 1997 med canadieren Jacques Villeneuve, som dog endte med at blive verdensmester det år.

* I 2002 sluttede Schumacher alle løb på podiet, hvilket er rekord. Han vandt VM-titlen med seks løb tilbage af sæsonen.

* I 2004 vandt han 13 løb. Det blev blandt andet til syv sejre i træk.

* Er noteret for 91 grand prix-sejre, hvilket er rekord.

* Annoncerede for første gang, at han indstillede karrieren i 2006.

* I 2009 blev han enig med Ferrari om at gøre comeback for italienerne i stedet for skadede Felipe Massa. Det blev ikke til noget alligevel. Schumacher meldte fra på grund af en nakkeskade efter et motorcykelstyrt.

* Efter tre års eksil fra sporten annoncerede Schumacher sit comeback i 2009. Fra 2010-sæsonen og tre frem skulle han køre for Mercedes.

* Det blev ikke noget glorværdigt comeback. Samlet blev han nummer ni og otte i sine to første sæsoner.

* Først i 2012 kom han på podiet efter sit comeback. Det skete ved det europæiske grand prix i Valencia.

* Mercedes meddelte i maj 2011, at teamet ville stoppe samarbejdet med Schumacher efter 2012-sæsonen. McLarens Lewis Hamilton fik i stedet tyskerens plads i 2013.

* Blev sat i forbindelse med Formel 1-teamet Sauber, men annoncerede torsdag den 4. oktober sidste år, at han ville takke af efter 2012-sæsonen.

* Er erklæret i kritisk tilstand efter en skiulykke i de franske alper.

* Privat er Michael Schmacher gift med Corinna, som han har børnene Gina-Maria og Mick med.

0 kommentarer
Vis kommentarer