Annonce:
Annonce:

Rystende besked: Tør ikke sige, om Schumacher overlever

Lægerne turde ikke love, at Michael Schumacher ville overleve sit skistyrt. Lige nu kæmper Formel 1-legenden for sit liv

Annonce:
Følg Formel 1

Det var langt fra opløftende nyt, lægerne kunne give en samlet verdenspresse på hospitalet i Grenoble. Igen og igen forsøgte journalisterne at få at vide, om Michael Schumacher ville overleve den skiulykke, han var udsat for søndag.

Men lægerne kunne ikke give den opløftende melding, alle håbede på. De ville ikke sige, om 44-årige Michael Schumacher ville slippe fra ulykke med livet i behold.

I stedet fik vi af vide, at tilstanden er kritisk. Igen og igen understregede lægerne, at situationen var kritisk. Og at der i ordet kritisk ligger, at hans liv kan være i fare. Men lige nu er det for tidligt at sige, hvilken retning det går.

Annonce:

- Vi kan sige, at lige nu kæmper han for sit liv. Vi vurderer, at han er i en meget alvorlig situation. Vi kan ikke sige, hvad det vil ende med endnu. Vi arbejder fra time til time lige nu, men det er for tidligt at sige, hvad der kommer til at ske og til at komme med en prognose. Umiddelbart vil vi ikke foretage en ny operation, sagde overlæge Jean-Francois Payen på pressemødet.

- Havde han ikke haft hjelmen på, ville hans chancer for overlevelse være lig nul, fortsatte han.

Formel 1-læge: Derfor blev Schumacher hasteopereretSchumacher har snydt døden før

På pressekonferencen kom det også frem, at tyske Schumacher havde slået sin højre side af hovedet i styrtet, og at lægerne holder ham i kunstig koma. De har lagt ham i hypotermi, hvilket betyder, at man holder kropstemperaturen omkring 34-35 grader for at undgå, at resten af kroppen tager skade som følge af ulykken og koma.

Familien er ved Michael Schumachers side og våger over ham, mens han kæmper for sit liv.

Michael Schumacher var ude at stå på ski med sin søn Mick, da ulykken skete. De to stod offpiste (uden for pisten, red.) i skisportsstedet Meribel i Frankrig. Her styrtede Michael Schumacher og ramte hovedet ned i en sten. Schumacher modtog hurtigt behandling, inden han blev overført til hospitalet i Grenoble.

Lægerne ville ikke sige noget om, hvornår der kunne forventes nyt om Michael Schumachers tilstand. Ekstra Bladet følger selvfølgelig situationen tæt.

Blå bog om Michael Schumacher

* Født 3. januar 1969.

* Debuterede i Formel 1 for Jordan i 1991 ved det belgiske grand prix som erstatning for den fængslede belgiske kører Bertrand Gachot. Kørte kun 500 meter af selve løbet, men imponerede i løbet af weekenden.

* Fik kontrakt med Benetton-teamet efter det ene løb for Jordan og blev nummer fem i sit første grand prix som Benetton-kører.

* Kom for første gang på podiet ved det mexicanske grand prix i 1992. Senere samme år vandt han også sit første løb. Det var pudsigt nok ved det belgiske grand prix året efter sin debut.

* Først i 1994 snuppede hans sin første pole position. Det var ved Monacos grand prix.

* Vandt sammenlagt syv VM-titler, hvilket er rekord. I 1994 og 1995 vandt han med Benetton, og fra 2000 til 2004 blev det fem på stribe for Ferrari.

* 1994-mesterskabet blev sikret, da han kolliderede med briten Damon Hill i sæsonens sidste løb, så begge udgik. Det var tæt på en lignende kollision i 1997 med canadieren Jacques Villeneuve, som dog endte med at blive verdensmester det år.

* I 2002 sluttede Schumacher alle løb på podiet, hvilket er rekord. Han vandt VM-titlen med seks løb tilbage af sæsonen.

* I 2004 vandt han 13 løb. Det blev blandt andet til syv sejre i træk.

* Er noteret for 91 grand prix-sejre, hvilket er rekord.

* Annoncerede for første gang, at han indstillede karrieren i 2006.

* I 2009 blev han enig med Ferrari om at gøre comeback for italienerne i stedet for skadede Felipe Massa. Det blev ikke til noget alligevel. Schumacher meldte fra på grund af en nakkeskade efter et motorcykelstyrt.

* Efter tre års eksil fra sporten annoncerede Schumacher sit comeback i 2009. Fra 2010-sæsonen og tre frem skulle han køre for Mercedes.

* Det blev ikke noget glorværdigt comeback. Samlet blev han nummer ni og otte i sine to første sæsoner.

* Først i 2012 kom han på podiet efter sit comeback. Det skete ved det europæiske grand prix i Valencia.

* Mercedes meddelte i maj 2011, at teamet ville stoppe samarbejdet med Schumacher efter 2012-sæsonen. McLarens Lewis Hamilton fik i stedet tyskerens plads i 2013.

* Blev sat i forbindelse med Formel 1-teamet Sauber, men annoncerede torsdag den 4. oktober sidste år, at han ville takke af efter 2012-sæsonen.

* Er erklæret i kritisk tilstand efter en skiulykke i de franske alper.

* Privat er Michael Schmacher gift med Corinna, som han har børnene Gina-Maria og Mick med.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Bagholdet

Annonce:
Annonce: