10 ting vi lærte om Schumacher-ulykken

Michael Schumachers tilstand efter skiulykken er kritisk. Det var en af de ting, vi fik at vide på pressekonferencen kl. 11 - her er de 10 vigtigste ting, vi fik at vide

Professor Jean-Francois Payen og vicedirektør Marc Penaud svarer på spørgsmål på pressekonferencen (Foto: AP)
Professor Jean-Francois Payen og vicedirektør Marc Penaud svarer på spørgsmål på pressekonferencen (Foto: AP)

- Vi kan sige, at lige nu kæmper han for sit liv. Vi vurderer, at han er i en meget alvorlig situation. Vi kan ikke sige, hvad det vil ende med endnu. Vi arbejder fra time til time lige nu, men det er for tidligt at sige, hvad der kommer til at ske og til at komme med en prognose. Umiddelbart vil vi ikke foretage en ny operation.

Sådan sagde overlæge Jean-Francois Payen på pressemødet klokken 11.00, hvor verdenspressen ventede på nyt i forhold til den tilskadekomne Formel 1-legende Michael Schumacher, der lige nu kæmper for sit liv. Søndag var han ude og stå på ski med sin søn Mick, og det var her, den katastrofale ulykke skete.

De to stod på ski offpiste, da Michael Schumacher styrtede og slog hovedet ind i en sten. Straks tilkaldte sønnen hjælp, nu er den 44-årige tysker overført til hospitalet i Grenoble, hvor han selv og lægerne kæmper for 'Schumis' liv.

Se også: Rystende besked: Tør ikke sige, om Schumacher overleverSe også: Formel 1-læge: Derfor blev Schumacher hasteopereretVerdenspresset samlet til pressekonferencen, der blev holdt kl. 11.00 (Foto: AP)
Verdenspresset samlet til pressekonferencen, der blev holdt kl. 11.00 (Foto: AP)


Vi har her samlet de 10 vigtigste ting fra pressekonferencen, vi lærte om ulykken:

  1. Michael Schumacher slog hovedet i højre side
  2. Havde han ikke haft hjelm på, villle hans chancer for overlevelse have været lig nul
  3. Da han ankom til hospitalet, var han i koma og havde et forhøjet tryk i hjernen
  4. En scanning af hjernen viste en hjerneblødning, kraniebrud og ophobning af væske
  5. Kirurgerne foretog en operation for at stoppe hjerneblødningen
  6. Det lykkedes at stoppe blødningerne, men man fandt samtidig nogle abnormaliteter og andre tilstødte skader
  7. Michael Schumacher skal ikke umiddelbart opereres en anden gang
  8. Den 44-årige tysker bliver holdt i hypotermi, hvilket vil sige, at man holder hans kropstemperatur omkring 34-35 grader for at forhindre yderligere skader på kroppen og i hjernen
  9. Det er for tidligt for doktoren at give en prognose
  10. Michael Schumachers tilstand er kritisk


Se også: Forfærdede stjerner i bøn for Schumi

I øjeblikket kæmper lægerne for time til time. Ved tyskerens side er hustruen og parrets to børn, samt en udvalgt skare af de personer, der er allertættest på Formel 1-legenden. Der er endnu ikke noget nyt om, hvornår lægerne kan sige noget igen om tyskerens tilstand.

Se også: Kun få har adgang: De våger ved Schumis sideSe også: Magnussen om Schumacher: Frygteligt!

Blå bog om Michael Schumacher

* Født 3. januar 1969.

* Debuterede i Formel 1 for Jordan i 1991 ved det belgiske grand prix som erstatning for den fængslede belgiske kører Bertrand Gachot. Kørte kun 500 meter af selve løbet, men imponerede i løbet af weekenden.

* Fik kontrakt med Benetton-teamet efter det ene løb for Jordan og blev nummer fem i sit første grand prix som Benetton-kører.

* Kom for første gang på podiet ved det mexicanske grand prix i 1992. Senere samme år vandt han også sit første løb. Det var pudsigt nok ved det belgiske grand prix året efter sin debut.

* Først i 1994 snuppede hans sin første pole position. Det var ved Monacos grand prix.

* Vandt sammenlagt syv VM-titler, hvilket er rekord. I 1994 og 1995 vandt han med Benetton, og fra 2000 til 2004 blev det fem på stribe for Ferrari.

* 1994-mesterskabet blev sikret, da han kolliderede med briten Damon Hill i sæsonens sidste løb, så begge udgik. Det var tæt på en lignende kollision i 1997 med canadieren Jacques Villeneuve, som dog endte med at blive verdensmester det år.

* I 2002 sluttede Schumacher alle løb på podiet, hvilket er rekord. Han vandt VM-titlen med seks løb tilbage af sæsonen.

* I 2004 vandt han 13 løb. Det blev blandt andet til syv sejre i træk.

* Er noteret for 91 grand prix-sejre, hvilket er rekord.

* Annoncerede for første gang, at han indstillede karrieren i 2006.

* I 2009 blev han enig med Ferrari om at gøre comeback for italienerne i stedet for skadede Felipe Massa. Det blev ikke til noget alligevel. Schumacher meldte fra på grund af en nakkeskade efter et motorcykelstyrt.

* Efter tre års eksil fra sporten annoncerede Schumacher sit comeback i 2009. Fra 2010-sæsonen og tre frem skulle han køre for Mercedes.

* Det blev ikke noget glorværdigt comeback. Samlet blev han nummer ni og otte i sine to første sæsoner.

* Først i 2012 kom han på podiet efter sit comeback. Det skete ved det europæiske grand prix i Valencia.

* Mercedes meddelte i maj 2011, at teamet ville stoppe samarbejdet med Schumacher efter 2012-sæsonen. McLarens Lewis Hamilton fik i stedet tyskerens plads i 2013.

* Blev sat i forbindelse med Formel 1-teamet Sauber, men annoncerede torsdag den 4. oktober sidste år, at han ville takke af efter 2012-sæsonen.

* Er erklæret i kritisk tilstand efter en skiulykke i de franske alper.

* Privat er Michael Schmacher gift med Corinna, som han har børnene Gina-Maria og Mick med.

0 kommentarer
Vis kommentarer