Schumachers tilstand bedre efter ny operation

En ny operation har været nødvendig for at stoppe yderligere blødning i Michael Schumachers hjerne

Michael Schumacher svæver fortsat mellem liv og død - men hans tilstand er en anelse forbedret, siger lægerne i Grenoble. (Foto: AP)
Michael Schumacher svæver fortsat mellem liv og død - men hans tilstand er en anelse forbedret, siger lægerne i Grenoble. (Foto: AP)

Michael Schumachers situation er 'let forbedret', forklarede læger klokken 11 tirsdag formiddag på et pressemøde i Grenoble, hvor den tidligere syv-foldige Formel 1-verdensmester kæmper for sit liv efter en skiulykke søndag i Meribel.

- Situationen er en smule forbedret efter et nyt indgreb, sagde kliniklederen Jacqueline Hubert.

- Efter en ny scanning kan vi se, at Schumachers tilstand har forbedret sig, forklarede Hubert ifølge bild.de. og understregede samtidig, at situationen skal følges time for time for at sikre, at Schumachers tilstand stabiliseres.

Et nyt indgreb viste sig nødvendigt, da en scanning afslørede en ny, alvorlig blødning i Schumachers hjerne. Professor Jean-Francois Payen har på pressemødet forklaret, at blødningen blev stoppet under en to timer lang, vellykket operation.

Den tyske motorsportsstjerne ligger dog fortsat i kunstig koma på intensivafdelingen i Grenoble, og han er stadig ikke uden for livsfare, oplyser Payen.

En anden professor på afdelingen i Grenoble, overlæge Emmanuel Gay, oplyser, at Schumacher fortsat har flere blødninger i hjernen, som skal overvåges meget nøje, og at man derfor ikke kan give en prognose for, hvornår tyskeren kan være uden for livsfare og eventuelt flyttes til et tysk hospital.

Lægerne understreger, at patienter på intensiv i sagens natur også kan opleve forværring i tilstanden.

- Det tager den tid, det tager, siger Emmanuel Gay.

44-årige Schumacher styrtede søndag formiddag i et off piste-område i Meribel og slog hovedet på en sten. Tyskerens hjelm flækkede ved sammenstødet.

Se også: Dansk OL-atlet: Så farligt var Schumachers offpiste-show

0 kommentarer
Vis kommentarer