Dansker overhaler Alonso på mountainbike

Ferraris spanske stjerne Fernando Alonso er i fuld sving med at lancere sit eget cykelhold i 2015, men må se sig af overhalet indenom af en kører, han næppe havde forventet

Fernando Alonso ses her i aktion under forrige uges Formel 1-test i Bahrain. (Foto: AP)
Fernando Alonso ses her i aktion under forrige uges Formel 1-test i Bahrain. (Foto: AP)

Allerede i dette forår springer Lotus’ danske udviklingskører Marco L. Sørensen ud som holdejer og stjerne på sit eget mountainbike-mandskab.

Britiske Whyte Bikes bliver hoved- navnesponsor, fordi de stiller prof kulstofs-mountainbikes til rådighed til danskerens mandskab, som foreløbigt tæller ... to kørere, Marco selv samt kammeraten Christian.

Aston Villas dansker Niklas Helenius, barndomsvenner med Marco L. Sørensen, var under kort overvejelse som tredjekører, men dumpede sin første og eneste test. Med begrænset budget må nordjyden selv dække mange roller.

Se også: Her er Kevins plan for sidste ørken-test

– Jeg er allrounder lige nu. Både holdejer, kaptajn, direktør, sportschef og pressechef. Jeg er det hele, griner Marco L. Sørensen.

Mountainbike-træningen er dog meget mere end fis og ballade.

– Træningsmæssigt er det noget af det bedste for en racerkører, for på en mountainbike får du sygt meget intervaltræning. Hvis du kører meget interval plus længere distancer giver det både god cardio samtidig med, at du vænner kroppen til at blive presset. Jeg har kørt mountainbike, siden jeg var 13, fortæller det danske Formel 1-håb.

Se også: Formel 1-babe klar til debut

Det lille cykelhold skal primært køre 12 timers udholdenhedsløb, som ikke kolliderer med opgaver i Formel Renault 3,5 eller testkørsler for Lotus.

Marco L. Sørensen er ikke den eneste danske racerkører, som bruger mountainbiken til at opbygge form. Forbilledet er Tom Kristensen, men den 23-årige opkomling gør sig ingen forhåbninger om at kunne følge med den 46-årige ni-dobbelte Le Mans-vinder. Hverken til træning eller i løb.

Se også: Tysk medie: Afbryder vækningen af Schumacher

– Der bliver lidt for meget konkurrence fra ham Tom. Han bliver svær at slå. Han cykler virkelig meget. Formentlig en af de danske atleter som er i allerbedst form. Der har vi noget at leve op til på den front, konstaterer Marco Sørensen.

EKSTRA BLADET OG TIPSBLADET ER PÅ GADEN FREDAG MED ET LÆKKERT FORMEL 1-MAGASIN, SOM KLÆDER DIG PÅ TIL SÆSONEN.

0 kommentarer
Vis kommentarer