Red Bull i bedring: Undgik brandulykker

Fredag blev foreløbigt bedste testdag for de forsvarende verdensmestre

Fredag kørte Red Bull sin hidtil bedste testdag. (Foto: AP/Hasan Jamali)
Fredag kørte Red Bull sin hidtil bedste testdag. (Foto: AP/Hasan Jamali)

Tredjesidste testdag inden årets første Formel 1-grandprix bød længe ventede gode nyheder for de forsvarende verdensmestre fra Red Bull.

På sin sidste dag bag rattet, inden det bliver alvor om to uger, nåede Red Bulls Daniel Ricciardo 66 omgange - heriblandt 20 sammenhængende - hvilket måske ikke lyder af så meget, men ikke desto mindre det højeste antal i løbet af sæsonens ti første testdage.

Ikke helt uvæsentligt at vise lidt stabilitet, mens flere af de andre teams runder 100 omgange om dagen og tester pålidelighed samt sammenhængende grandprix-distancer.

Dårligt nyt var der også. Red Bulls RB10-racer var ikke klar til at rulle ud på Bahrain International Circuit fra dagens start, men lod vente på sig flere timer.

Se også: Solide Kevin så Red Bull floppe

Og når man kæmper mod overophedning er det heller ikke noget godt tegn, at både Caterham og Lotus - der lige som Red Bull er drevet af en motorenhed fra Renault - brød i brand i løbet af testen …

Det undgik Red Bull i det mindste!

Vedholdende presserygter om, at Sebastian Vettel til årets første test i Jerez i arrigskab skulle have forladt bilen og nægtet at køre videre, før de alvorlige problemer blev fikset, prøvede Red Bull fredag at latterliggøre deres hjemmeside. Dog indrømmer teamet, at ikke alt kører helt efter planerne:

- Det har næppe undsluppet din opmærksomhed, at det ikke har været vores nemmeste vinter. RB10’eren er et kompliceret bæst, og vi har en arbejdsliste på samme længde som langsiden i Shanghai at komme igennem. Men vi arbejder på sagen. Alle arbejder længe, og vi er ret trætte - men det er faktisk ikke så anderledes i forhold til, når bilen fungerer perfekt.

Se også: Vettel opgav: 'Det her nytter ikke'

Uanset hvad Red Bulls pr-afdeling skriver, så er faktum, at teamet kun har to officielle testdage tilbage, før det bliver alvor. Begge med Sebastian Vettel bag rattet.

Meget kan ske før Melbourne, men hvis der ikke sker markante fremskridt inden, ender Red Bull i den tunge ende af feltet i Australien - allerede i kvalifikationen.

- Selv hvis de når midten eller forreste del af gridet, så ligner det, at de kun vil gennemføre halvdelen af løbet og så bryde sammen, vurderer Ted Kravitz fra Sky Sports.

Konkurrenterne er dog heller ikke uovervindelige.

Efter at have domineret de første testkørsler fik Mercedes pludselig problemer med gearkassen, ligesom Jenson Button og McLaren brød sammen sidst på formiddagen og kun reddede dagen med en god sidste time.

Lørdag sætter Kevin Magnussen sig tilbage i MP4-29’eren til sin sidste testdag i Bahrain.

0 kommentarer
Vis kommentarer