Ballade i Bahrain: Stenkast foran Kevins hotel

Bahrain lægger asfalt til sæsonens tredje Formel 1-grand prix, men udenfor banen er der store optøjer

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Der er i bogstaveligste forstand gang i gaden i Manama, hovedstaden i Bahrain, hvor sæsonens tredje Formel 1-grand prix køres søndag aften lokal tid.

Den shia-mislimske oprørsgruppe 'February 14 Revolution Youth Coalition' udgør den største trussel mod det tusind mand store Formel 1-cirkus, der er i byen.

Se også: Nedslående besked til Kevin: Vi er uden chance

Oprørsgruppen er modstandere af den sunni-muslimske regering i Bahrain, og glæden ved Formel 1 er heller ikke ligefrem overvældende.

De planlægger ballade og optøjer fredag i bydelen Al Seef i Manama, et område der ligger tæt på de hoteller, som Formel 1-holdene bruger. Således også McLarens hotel Hilton, der er sponsor på holdet, ligger i Al Seef.

Også torsdag var der problemer Manama, hvor protestanterne råbte slagord mod Formel 1-løbet.

Se også: Vild milepæl: 250 grunde til at beundre Button

Størstedelen af Bahrains indbyggere er dog tilhængere af at have Formel 1 i ørkenstaten. I 2012 lavede analyseinstituttet Nielsen en meningsmåling, der viste at 77 procent af Bahrains indbyggere bakker op om et grand prix.

Bahrains royale familie ejer i øvrigt 50 procent af Kevin Magnussens team Mclaren. Det konstruktion har Ekstra Bladet meget mere om i morgen.

1 af 4 (Foto: AP)
2 af 4 (Foto: AP)
3 af 4 (Foto: Jan Sommer)
4 af 4 (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer