Knægten har humor: Kevin vil hel igennem første sving

McLaren-boss forventer solide placeringer fra sine kørere søndag

Kevin Magnussen håber og forventer, at McLaren-raceren er mere konkurrencedygtig til søndagens grandprix, end den var til selve kvalifikationen. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen håber og forventer, at McLaren-raceren er mere konkurrencedygtig til søndagens grandprix, end den var til selve kvalifikationen. (Foto: Jan Sommer)

McLarens danske stjernefrø var ikke tilfreds med sig selv oven på lørdagens kvalifikation til grandprixet i Bahrain, hvor han kørte niendebedste tid. Alligevel var der plads til at udvise lidt selvironi, da Kevin Magnussen efterfølgende gjorde status.

- Vores fart til løbet er måske større, end den var i kvalifikationen, og forhåbentlig bliver vi lidt mere konkurrencedygtige. Vi burde være midt i det hele og kæmpe om pointene.

- Men først og fremmest skal jeg lave en ren start søndag. Jeg ønsker ikke at beskadige min frontvinge i første sving, sagde den 21-årige dansker med reference til sidste uges grandprix i Malaysia, som blev ødelagt, da han kom for tæt på Kimi Räikkönens baghjul.

Se også: Watt: Derfor var kollision IKKE Kevins skyld

Den daglige chef hos McLaren, racing director Eric Boullier, var naturligvis ikke tilfreds med at se sine kørere på syvende og niendepladsen.

Franskmanden valgte dog den positive tilgang før søndages grandprix.

- Det er værd at bemærke, fraset de to hurtigste biler, så lå alle tæt i Q3, meget tæt rent faktisk. Så alt i alt forventer vi, at begge vores kørere kommer til at spille en betydelig rolle i kampen om verdensmesterskabspoint, siger Boullier.

Se også: Kevin vred på sig selvSe også: Ærlig Vettel: Mercedes er ikke til at fange

Bedste bud på en McLaren topplacering søndag aften er Jenson Button, der for første gang i denne sæson slog sin yngre holdkammerat i kvalifikationen.

- En podieplacering søndag ville være fantastisk, men det bliver meget svært, når to af pladserne allerede er fuldt booket, så længe Mercedes-racerer er pålidelige. Men lad os være positive. Vi har en chance for at køre os frem i feltet i morgen, og tredjepladsen er kun tre placeringer bedre, end hvor jeg starter fra, siger Jenson Button.

Ekstra Bladet sætter ekstra fokus på en stor sportssøndag med masser af topfodbold, cykling og Formel 1. Følg Super Søndagens liveopdateringer fra kl. 13.30 og se med fra kl. 15.45, når Ekstra Bladet TV sender live. Bahrains Grand Prix starter kl. 17.00 dansk tid.

Kevin Magnussen starter som nummer otte søndag i Bahrain. (Foto: Jan Sommer) Sport og Spil Watts up! Banen er guf for Kevin

Bahrains Grand Prix - kvalifikationen:

1. N. Rosberg, Mercedes 1.33,185 minutter

2. L. Hamilton, Mercedes +0,279

3. D. Ricciardo, Red Bull* +0,886

4. V. Bottas, Williams +1,062

5. S. Perez, Force India +1,161

6. K. Räikkönen, Ferrari +1,183

7. J. Button. McLaren +1,202

8. F. Massa Williams +1,326

9. K. Magnussen, McLaren +1,527

10. F. Alonso, Ferrari +1,807

11. S. Vettel, Red Bull

12. N. Hülkenberg, Force India

13. D. Kvyat, Toro Rosso

14. J. Vergne, Toro Rosso

15. E. Gutierrez, Sauber

16. R. Grosjean, Lotus

17. P. Maldonado, Lotus

18. A. Sutil, Sauber**

19. K. Kobayashi, Caterham

20. J. Bianchi, Marussia

21. M. Ericsson, Caterham

22. M. Chilton, Marussia

* Daniel Ricciardo får ti startplaceringers straf, fordi hans racer under Malaysias Grand Prix måtte skubbes tilbage i pit.
** Adrian Sutil fik fem placeringers straf for en episode med Romain Grosjeans Lotus-racer

0 kommentarer
Vis kommentarer