Ærlig Vettel: Mercedes er ikke til at fange

Den tyske verdensmester tror dog stadig på en ordentlig placering søndag i Bahrain

Sebastian Vettel starter i Bahrain fra en skuffende placering som nummer ti. (Foto: Jan Sommer)
Sebastian Vettel starter i Bahrain fra en skuffende placering som nummer ti. (Foto: Jan Sommer)

Pas på Kevin! Du har de store drenge lige bag dig.

Når Kevin Magnussen søndag kl. 17.00 dansk tid tager hul på Bahrains Grand Prix er det med Ferraris Fernando Alonso og Red Bulls forsvarende verdensmester Sebastian Vettel lige bag sig. Tyskeren havde en nærmest sensationel ringe kvalifikation, hvor det ikke lykkes ham at nå til den tredje og sidste kvalifikationsrunde (Q3).

- Jeg var ikke hurtig nok her til aften, jeg tror, vores morgen (hvor Vettel sluttede sin træning med et spin ud i gruset) kostede os en smule. Vores bil er lidt op og ned. Der sker nogle ting med den, men det er ikke så let at fikse. Tydeligvis kan det ramme en som i dag, hvor der var ret snert at komme ind i Q3, sagde Sebastian Vettel efter kvalifikationen.

Se også: Vettels problemer fortsætterSebastian Vettel må en tur i gruset i den tidlige træning lørdag. (Foto: AP)
Sebastian Vettel må en tur i gruset i den tidlige træning lørdag. (Foto: AP)


Holdkammeraten Daniel Ricciardo blev treer i kvalifikationen - men starter ti placeringer længere tilbage efter Red Bulls pitstop-koks i Malaysia - så Red Bull-raceren kan godt præstere på banen i Bahrain. Løbet kommer dog til at stå mellem suveræne Mercedes og alle de andre, mener den forsvarende verdensmester.

Se også: Kevin vred på sig selv

- Mercedes er ikke til at fange. Vi ved, at denne bane passer til dem, man har brug for meget kraft her, og det har de. Men jeg ved, at vi kan gøre det godt her i morgen og tage herfra med nogle gode point, siger Sebastian Vettel.

Det sagde de andre:

1. Nico Rosberg, Mercedes
- Det er fantastisk igen at være på pole her i Bahrain (for andet år i træk, red.). Jeg nyder virkelig banen, og jeg vandt min GP2-serie her, så banen vækker særlige minder. Jeg ser frem til løbet, da jeg havde en god session med fuld brændstof, men vi bliver nødt til at holde vågen øje med nedslidningen af dækkene.

2. Lewis Hamilton, Mercedes
- En andenplads er ret godt i dag. Jeg lavede en fejl på sidste omgang, hvilket var en skam, men det er fantatisk for teamet at have begge biler i forreste række. Tillykke til Nico, han har gjort det godt i denne weekend og kørte en rigtig hurtig omgang i kvalifikationen. Jeg er glad for, at det er min holdkammerat, der er på pole og ikke en anden.

3. Valtteri Bottas, Williams
- Vi fik det maksimale ud af bilen i dag. Efter Red Bull-straffen er vi treer, og efter de to seneste løb er det rart at se bilen fulde potentiale allerede om lørdagen. Vi har ikke kørt mange omgange denne weekend, så der er ting, vi stadig kan gøre for at forbedre os til løbet.

4. Sergio Perez, Force India
- Jeg tror, vi kunne have været endnu tættere på de forreste, men jeg fik ikke varmet mine bremser nok op til den sidste omgang i Q3, så jeg forbedrede mig ikke. Vi tænker allerede på søndag, og jeg mener, at vores klare mål bør være at sige efter podiet.

5. Kimi Räikkönen, Ferrari
- Følingen med bilen er blevet lidt bedre. De dele, jeg vil have, har helt klart hjulpet. I kvalifikationen føltes det mere, som vi forventede og ønskede. Det er klart et skridt i den rigtige retning. Vi er stadig ikke, hvor vi vil være, men vi ved, hvad vi foretager os. Det kommer bare til at tage tid.Nico Rosberg tog pole position foran Mercedes-holdkammeraten Lewis Hamilton. (Foto: Jan Sommer)
Nico Rosberg tog pole position foran Mercedes-holdkammeraten Lewis Hamilton. (Foto: Jan Sommer)


Følg Bahrains Grand Prix søndag live på ekstrabladet.dk

Bahrains Grand Prix - kvalifikationen:

1. N. Rosberg, Mercedes 1.33,185 minutter

2. L. Hamilton, Mercedes +0,279

3. D. Ricciardo, Red Bull* +0,886

4. V. Bottas, Williams +1,062

5. S. Perez, Force India +1,161

6. K. Räikkönen, Ferrari +1,183

7. J. Button. McLaren +1,202

8. F. Massa Williams +1,326

9. K. Magnussen, McLaren +1,527

10. F. Alonso, Ferrari +1,807

11. S. Vettel, Red Bull

12. N. Hülkenberg, Force India

13. D. Kvyat, Toro Rosso

14. J. Vergne, Toro Rosso

15. E. Gutierrez, Sauber

16. R. Grosjean, Lotus

17. P. Maldonado, Lotus

18. A. Sutil, Sauber**

19. K. Kobayashi, Caterham

20. J. Bianchi, Marussia

21. M. Ericsson, Caterham

22. M. Chilton, Marussia

* Daniel Ricciardo får ti startplaceringers straf, fordi hans racer under Malaysias Grand Prix måtte skubbes tilbage i pit.
** Adrian Sutil fik fem placeringers straf for en episode med Romain Grosjeans Lotus-racer

0 kommentarer
Vis kommentarer