Kevin tredjehurtigst i test

Mercedes er ikke overraskende hurtigst i Formel 1-test, men Kevin Magnussen har kørt hurtigere end flere af sine nærmeste konkurrenter

Kevin Magnussen får tirsdag og onsdag nogle flere kilometer i kroppen i McLaren-raceren, som han trods tre grandprix'er fortsat ikke har den store erfaring med. (Arkivfoto: AP)
Kevin Magnussen får tirsdag og onsdag nogle flere kilometer i kroppen i McLaren-raceren, som han trods tre grandprix'er fortsat ikke har den store erfaring med. (Arkivfoto: AP)

Kevin Magnussen er tirsdag og onsdag blevet sendt på - kærkomment - overarbejde i Bahrain, hvor der er indskudt to testdage i Formel 1-cirkusset før sæsonens fjerde løb i Shanghai den 20. april.

Se også: Kursændring hos McLaren: Ny plan med Kevin

Magnussen har efter den første havldel af tirsdagens test kørt i tredjehurtigste tid, 1:37.088.

Mercedes-holdet er dog ligesom i alle sæsonens hidtidige løb klart hurtigst. VM-føreren Nico Rosberg har kørt knapt et sekund hurtigere end Magnussen i 1:36.171, mens sæsonens store overraskelse, Force India, har lavet næsthurtigset tid med Nico Hülkenberg bag rattet, to tiendedele efter Rosberg.

Efter Magnussen følger Bottas (Williams), Alonso (Ferrari) og Ricciardo (Red Bull).

Oprindeligt var det meningen, at McLarens tredjekører Stoffel Vandoorne skulle have testet tirsdag og onsdag, men teamet har indset, at Kevin Magnussen har brug for mere træning i bilen.

Allerede før weekendens grandprix viste McLarens øverste chef Ron Dennis sin opbakning til Kevin Magnussen. Her ses de på paddocken i Bahrain før sidste træning. (Foto: Jan Sommer) Sport og Spil Watt om ekstra test: Tillidserklæring til KevinSe også: F1-kolbøtteracer får selv skylden

Test i Formel 1

En kæmpe forskel på betingelserne for Lewis Hamiltons og Kevin Magnussens debut i Formel 1 er reglerne for test.

Hvor Hamilton havde kørt titusindvis af kilometer før sit første løb, måtte britens danske modstykke hos McLaren nøjes med seks testdage, før det blev alvor.

For at holde omkostningerne nede for holdene og ikke give de rigeste alt for store fordele har der fra 2009 været begrænsninger på, hvor meget og hvornår der må testes i virkeligheden og altså uden for simulatorer.

Maksimum 15.000 test-km må holdene køre i løbet af en sæson. I løbet af sæsonen afvikles fire tests af to dage med kun én bil - alle inden for 36 timer af et grandprix.

Den første køres tirsdag og onsdag i Bahrain - de kommende i Spanien, Storbritannien og Abu Dhabi.

0 kommentarer
Vis kommentarer