Overraskende afsløring: Hyrede Kevin inden F1-comeback

Ron Dennis var endnu ikke officielt returneret til McLaren, da han besluttede, at Kevin Magnussen skulle være Formel 1-kører i 2014

Kevin Magnussen og den magtfulde McLaren-chef Ron Dennis (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen og den magtfulde McLaren-chef Ron Dennis (Foto: Jan Sommer)

Rygterne om, at Kevin Magnussen skulle køre Formel 1 i 2014, kørte det meste af efteråret. Men først i midten af november meldte McLaren ud, at den var god nok. Der skulle en dansker i et Formel 1-sæde.

Dengang hed den administrerende direktør og teamchef Martin Whitmarsh. Han tog alle de vigtigste beslutninger omkring holdet. Skulle man tro. For i kulisserne var et andet spil i gang.

Storaktionæren og tidligere administrerende direktør Ron Dennis var nemlig på vej tilbage til sporten. Træt af tilværelsen som pensionist med golf, fisketure, sejlture og så videre besluttede Dennis sig nemlig for, at det var på tide med et comeback, og at han kunne være med til at rejse McLaren for den nedtur, holdet havde været gennem de seneste sæsoner.

Se også: Chefen ikke i tvivl: Kevin kan blive verdensmesterSe også: Åh nej! Nye beviser kan sænke Magnussen

Og han havde en plan, der skulle involvere en ung dansker. Ud med mexicanske Sergio Perez og ind med Kevin Magnussen. Det afslører han selv i et interview på Formel 1's officielle hjemmeside.

Men det var første i januar, Ron Dennis blev offentliggjort som ny administrende direktør. To måneder efter at Kevin Magnussen var offentliggjort som Formel 1- kører.

Det er også i det interview, at han afslører, at Whitmarsh bestemt ikke var arkitekten bag McLarens nye danske superstjerne. Det var Dennis, der havde taget Magnussen under vingerne i sin Formel Renault 3.5-serie. Whitmarsh blev kørt ud, og i stedet overtog Eric Boullier rollen som team-chef, mens Ron Dennis tog sig af at tegne de større linjer for holdet.

- Beslutningen om at tage Kevin ind var min. Det var kun muligt at tage Kevin på grund af min bestlutning - det vil være det mest præcise at sige, fortæller Ron Dennis.

- Jeg tog beslutningen, fordi jeg følte, at vi var nødt til at se, om han kunne leve op til vores ingeniørers forventninger, og indtil videre har han gjort det job rigtig godt, siger Magnussens chef.

Se også: Sådan kuppede Kevins boss sig til magtenSe også: Kaos hos Kevin: Ny direktør svinger øksen

Store problemer
Angiveligt skulle Martin Whitmarsh og Ron Dennis flere gange være stødt sammen i forhold til, hvilke beslutninger der var de rigtige for McLaren. Whitmarsh ville ifølge rygterne også have holdt fast i Sergio Perez og dennes mexicanske oliepenge.

Men Ron Dennis fik trumfet sine beslutninger igennem, og derfor sidder Kevin Magnussen så i et Formel 1-sæde i dag.

Tidligere på året forklarede han, hvordan det i starten af 2014 lykkedes ham at vippe Martin Whitmarsh af pinden som leder af Formel 1-holdet. Den stilling, som Dennis selv havde fra 1981 til 2009, hvor Whitmarsh tog over.

Dennis, der ejer 25 procent af aktierne i hele koncernen, McLaren Group, forklarede simpelthen bestyrelsen og de andre aktionærer, hvad han havde tænkt sig at gøre: det vil sige skubbe Whitmarsh ud og selv overtage stillingen som teamchef for et hold, der i 2013 havde leveret sit omtrent dårligste resultat nogensinde.

- Jeg havde i nogen tid talt med aktionærerne om, at tingene ikke virkede, forklarede Dennis torsdag.

- De fik seks dage til at beslutte sig. Det var horisonten. Og på den sjette dag blev beslutningen truffet, forklarede Ron Dennis ifølge BBC.

På det tidspunkt havde han allerede kørt Kevin Magnussen i stilling. Du kan læse hele interviewet med Ron Dennis på Formel 1's officielle hjemmeside her.

Se også: Kevin-boss langer ud efter verdensmesterAnders Holch Povlsen (tv.) støtter med sine milliarder fortsat Kevin Magnussen. (Foto: Jan Sommer) Sport og Spil Her er Kevins rige mæcen

0 kommentarer
Vis kommentarer