I dag afgøres Magnussens podie-skæbne

Red Bulls appel om Daniel Ricciardos diskvalifikation bliver afgjort mandag

Beholder Kevin sin tildelte andenplads eller ej (Foto: Jan Sommer)
Beholder Kevin sin tildelte andenplads eller ej (Foto: Jan Sommer)

Kevin Magnussen ligger netop nu på 7. pladsen i kampen om Formel 1-mesterskabet.

Med sine 20 point har den danske McLaren-rookie placeret sig i den fine ende i stillingen, men når dagen i dag er omme, kan danskeren, der af eksperter og 25.000 Ekstra Bladets læsere er blevet kåret til Danmarks største sportsnavn, måske være gledet ned på 9. pladsen.

Se også: 25.000 har talt: Han ER det største sportsnavn

Det sker, hvis Red Bull får medhold i deres klage over Daniel Ricciardos diskvalifikation fra det australske grandprix. Australieren sluttede løbet i sit hjemland som nr. 2 og stod på podiet sammen med vinderen Nico Rosberg og danske Kevin Magnussen. Men efter løbet blev australieren diskvalificeret for at have brudt reglen om, at man ikke må bruge mere end 100 kilo brændstof per løb og have en maksimal brændstofstilførsel på 100 kg/t.

Den dom er Red Bull ikke enige i, og de har derfor appelleret afgørelsen til FIA's øverste appel-udvalg, der i dag i Paris vil tage stilling til, om Ricciardo skal have sin andenplads tilbage.

Se også: Ricciardo diskvalificeret: Magnussen toer

Sker det, betyder det, at australieren får sine 18 point tilbage, og dermed vil han med samlet 30 point suse forbi Kevin i stillingen. Samtidig mister Magnussen tre point, som er forskellen på 2. og 3. pladsen, og hans 17 point vil betyde, at også Valtteri Bottas fra Williams med 18 point vil komme foran Mini Mag, der derefter vil ligge nummer 9.

Vinder Red Bull sagen betyder det, at Ricciardo vil være ny treer i kampen om mesterskabet, 31 point bag førende Nico Rosberg og 20 bag Lewis Hamilton. Samtidig vil det også betyde, at Red Bull drøner op på andenpladsen i kampen om konstruktørernes mesterskab. 38 point efter suveræne Mercedes.

Se også: Åh nej! Nye beviser kan sænke Magnussen

Derfor har Red Bulls boss Christian Horner allerede været ude og kalde afgørelsen for yderst vigtig for holdet.

- De point er vitale. Alle point er vitale. Vi mener, vi har en rigtig stærk sag. Som vi har kørt flere løb, er vi blevet mere opmærksomme på diverse problemer, og der er kommet nye beviser til verden, nye forståelser har set lyset. Forhåbentlig får vi muligheden for at fremlægge vores sag og få den andenplads tilbage fra Melbourne, som Daniel fortjener, siger Horner.

I Kevin Magnussens lejr er dagens afgørelse ikke noget, der fylder tankestrømmen

- Nej, overhovedet ikke. Det tænker vi ikke på. Der bliver truffet en beslutning i dag, den forholder vi os til. Vi har ikke vendt afgørelsen en eneste gang, siger Kevins danske manager Dorthe Riis Madsen til Ekstra Bladet.

De beviser skal fremlægges i Paris i dag, hvorefter FIA vil tage stilling til appellen. Ekstra Bladet føler afgørelsen og giver dig nyt, når der er noget at berette.

0 kommentarer
Vis kommentarer