Dommen faldet: Kevin beholder andenpladsen

Kevin Magnussen (McLaren) beholder andenpladsen fra sidste måneds grandprix i Melbourne, da Red Bull tabte deres appelsag hos den internationale motorsportsunion

Det lykkedes ikke for Red Bull at få omstødt dommen fra det australske grandprix, hvor deres kører Daniel Ricciardo blev diskvalificeret efter løbet, da han havde brudt reglerne omkring brændstofstilførslen til Formel 1-raceren. Der må maksimalt bruges 100 kilo brændstof per løb, den grænse overtrådte Red Bull, mente løbskommisærerne.

F1-teamet var ikke enig med den diskvalifkation og fortalte, at holdet havde brugt deres eget måleudstyr til at aflæse brændstoftilførslen. De mente nemlig, at de officielle målere viste forkert.

Derfor tog Red Bull sagen til høring i den internationale motorsportsunion FIA, som i Paris i går behandlede klagen.

Se også: Kevin-sagaen: Mercedes kræver ekstrastraf

I dag kom svaret, og det var ikke sød musik i Red Bulls ører.

- Domstolen har, efter at have hørt de forskellige parter og behandlet deres bevisførelse, besluttet at opretholde beslutning nummer 56 foretaget af de løbsansvarlige, hvori de besluttede at ekskludere Red Bulls bil nummer tre (Daniel Ricciardo, red.) fra resultatlisten i det australske grandprix.

Sådan lyder det fra det FIA i en meddelelse udsendt i dag.

Høringen afslørede, at løbskommissæreren allerede under løbet i Australien havde advaret Red Bull om, at holdet overskred reglerne om brændstoftilførslen, men teamet ignorerede advarslen.

Se også: Kevins mål: Hurtigst blandt forfølgerne

Adrian Newey, der er teknisk chef for Red Bulls, indrømmede, at Ricciardo ikke havde fastholdt andenpladsen, hvis man havde overholdt FIA's krav.

Det blev endeligt afgjort, at der kun er et reglement. Det er FIA's, og det regelsæt må alle følge. Således også Red Bull, og derfor blev deres klage underkendt.

Modvilligt accepterer Red Bull dommen:

- Red Bull accepterer dommen. Vi er selvfølgelig skuffet over udfaldet, og vi ville ikke have appelleret, hvis vi ikke mente, at vi havde en god sag.

Australske Daniel Ricciardo havde ellers sikret sig andenpladsen i løbet, lige foran den danske debutant Kevin Magnussen, men ved Ricciardos diskvalifikation blev Mini Mag opgraderet til andenpladsen, og han fik 18 point i stedet for de 15, som 3. pladsen udløser.

Se også: Åh nej! Nye beviser kan sænke Magnussen

Dommen i dag betyder, at Kevin beholder de 18 point fra Melbourne Park, og han ligger dermed fortsat nummer syv i den samlede VM-stilling med sine 20 point. Ricciardos diskvalifikation betyder, at han fortsat må nøjes med sine 12 point, der sikrer ham 10. pladsen i stillingen.

I weekenden køres det kinesiske grandprix.

0 kommentarer
Vis kommentarer