Kevin: Derfor var Bahrain mit vigtigste F1-løb hidtil

- Det er i modgang, du lærer, siger McLarens danske rookie

Kevin Magnussen stiger ud af sin parkerede racer under Bahrains Grand Prix (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen stiger ud af sin parkerede racer under Bahrains Grand Prix (Foto: Jan Sommer)

SHANGHAI (Ekstra Bladet): Starten på Kevin Magnussens Formel 1-karriere har været en blandet omgang.

Fra euforien med podieplads i debuten, over kollisionen med Kimi Räikkönen i Malaysia, som kostede en frontvinge og chancen for en topplacering, til lavpunktet i Bahrain, hvor Kevin Magnussen var langsommere end sin team-kollega, inden koblingen stod af, og den 21-årige dansker måtte udgå.

Løbet i ørkenstaten var en skuffelse for både McLaren og Kevin Magnussen. Før det går løs i denne weekend på Shanghai International Circiut i Kina, er det ikke desto mindre Bahrain og de to efterfølgende testdage, danskeren fremhæver som sæsonens hidtil den vigtigste lektion.

- Løbene i Australien og Malaysia var rigtig, rigtig gode for mig. Også to gode kvalifikationer for mig, hvor jeg præsterede godt for. Men Bahrain var godt, fordi jeg lærte meget. Det er i modgang, du lærer. Og jeg lærer hele tiden, sagde Kevin Magnussen på sit første møde med pressen i Kina.<br /><br /><p>I modsætning til teamkammeraten Jenson Button blev Kevin Magnussen i Bahrain, hvor McLaren ændrede sine planer og gav deres rookie to ekstra dage i den første af årets fire test. Oprindeligt skulle det britiske teams testkørere have taget sig af den.</p><p>- Jeg er en af de kørere med færrest kilometer i en Formel 1-bil. Så jeg sætter pris på beslutningen om at give mig de ekstra kilometer, siger han.</p><p>- Jeg har ikke en anden forklaring til, hvorfor jeg fik den test, end at der ikke er tid til at spilde. Og det var vigtigt at have nogen i bilen, som kender den. Den er ret kompliceret bare at køre den og få den ud af værkstedet, siger danskeren.</p><a id="_6aacf799-b710-4234-a3b6-00146b322342" href="https://ekstrabladet.dk/sport/formel_1/article4828394.ece">Kursændring hos McLaren: Ny plan med Kevin</a><br /><br /><p>Hvor Jenson Button føler sig for erfaren til at rulle rundt og teste om ting fra simulatoren virker på samme måde i virkeligheden, var det lærerigt for rookien.</p><p>- Det hjalp meget, at jeg kunne fokusere på, hvad der havde været en hård race-weekend for mig. At gennemgå det, forbedre sig og se et resultat var rigtig godt. Det kan jeg bruge næste år i Bahrain.</p><p>- Det er ikke noget, som ændrer verdenen markant lige nu. Problemerne var der, jeg fik muligheden for at evaluere dem, lære af dem og forbedre mig, siger Kevin Magnussen.</p><a id="_24ecf765-622f-422e-9032-7fcbcec614b7" href="https://ekstrabladet.dk/plus/sportogspil/article4687770.ece">Watt om ekstra test: Tillidserklæring til Kevin</a><br /><br />
1 af 2 (Foto: Jan Sommer)
2 af 2 Kevin Magnussen stiger ud af sin parkerede racer under Bahrains Grand Prix (Foto: Jan Sommer)
0 kommentarer
Vis kommentarer