Kræver handling: F1-stjerner mangler løn

Flere af Formel 1-feltets kørere har haft problemer med at få udbetalt deres løn

Nico Hulkenberg, (D), i Force India nr. 27 foran Kimi Räikkönen, (F), i Ferrari nr.7 (Foto: Jan Sommer)
Nico Hulkenberg, (D), i Force India nr. 27 foran Kimi Räikkönen, (F), i Ferrari nr.7 (Foto: Jan Sommer)

Formel 1-feltet kommer ikke til at strejke, men der kræves handlinger på området, så de kørere, der ikke har fået udbetalt deres fortjente løn, snart får den.

Det sagde Force India-køreren Nico Hulkenberg på torsdagens pressemøde forud for Kinas Grand Prix.

Reaktionen kommer efter, at der i tyske medier har været spekulationer om, at F1-kørerne overvejede en strejke, indtil der kom styr på det økonomiske, men så vidt kommer det altså ikke. Tyske Hulkenberg siger til Sky Sports News, at man i GPDA (Grand Prix Drivers' Association) har snakket om den uholdbare situation, men at strejke aldrig har været nævnt som en mulighed.

Se også: F1-stjerne tæt på stop efter Kevin-beslutningSe også: Ferrari-stjerner: Vi er jo ikke dumme

Til gengæld kræver feltets kørere, at der kommer til at ske noget.

- Det er et emne, som vi har diskuteret i GPDA. Det er ikke noget, vi kan lide, og det er bestemt ikke en god ting at have i motorsportens fineste klasse, og derfor prøver vi også at løse problemet, siger Hulkenberg til Sky Sports News.

- I pressen har der været forlydender om strejke, men det er ikke noget, vi har diskuteret i GPDA. Ja, vi har snakket om problemet, og vi kræver, at der bliver gjort noget, men en strejke er ikke en mulighed, siger tyskeren.

Se også: Verdens bedste påskeæg: Gratis Formel 1 i weekendenSe også: Overraskende afsløring: Hyrede Kevin inden F1-comeback

Det er især de små hold, der har problemer med at få betalt lønnen. Problemet blev tydeliggjort, da finske Kimi Räikkönen inden denne sæson skiftede fra Lotus til Ferrari. Her sagde han:

- Jeg har ikke fået udbetalt en eneste euro i år.

Også den anden Lotus-kører fra sidste sæson, franskmanden Romain Grosjean, var også blandt de, der manglede penge, men i sidste uge sagde han, at der var kommet styr på det. Han kører stadig for Lotus.

Hulkenberg selv har også oplevet at have problemer med at få udbetalt lønnen hos sin tidligere arbejdsgiver Sauber.

For nyligt kom det frem, at Formel 1's seks største hold havde afvist at indføre et budgetloft for holdene. Det fik de mindre hold til at skrive et brev til FIA-chef Jean Todt, hvor de forklarede, at det ville føre til en finansiel katastrofe, hvis man ikke fik gjort noget.

Se også: F1-hold advarer mod 'finansiel katastrofe'

0 kommentarer
Vis kommentarer