Jason Watt i hård kritik af Mercedes

- Mercedes har snydt deres kunde-teams, så vandet driver, skriver Jason Watt i sin klumme i Ekstra Bladet

Mercedes-teamet har fået afgørende fordele i kraft af, at de er den tyske bilfabrikants eget hold, skriver Jason Watt i Ekstra Bladet i dag. (Foto: AP)
Mercedes-teamet har fået afgørende fordele i kraft af, at de er den tyske bilfabrikants eget hold, skriver Jason Watt i Ekstra Bladet i dag. (Foto: AP)

Mercedes-teamet har domineret Formel 1-sæsonen fra første løb i Melbourne, og ingen forventer, at noget har forandret sig, når det fjerde grandprix starter søndag morgen i Shanghai.

Medmindre de udgår, vil Lewis Hamilton og Nico Rosberg styre løbet fra start og sætte sekunder i banken for hver omgang.

Ikke engang de andre teams med Mercedes-motor (Force India, McLaren og Williams) kan tilnærmelsesvis følge med, og det er der en grund til, forklarer Jason Watt i sin lørdagsklumme i Ekstra Bladet:

- Hvorfor er de pokkers Mercedes-biler så dominerede, og hvorfor er de andre Mercedes kunde-teams så ikke lige så fantastiske?

- Det er, fordi Mercedes har snydt deres kunde-teams, så vandet driver …

Se også: Hamilton uddeler Formel 1-lektioner

- Det er store ord at tage i munden, men lad mig forklare, hvad der ligger til grund for mine hårde ord, lyder det fra Watt, før han kommer med en længere uddybning af de tekniske aspekter og blandt andet skriver:

- På et så tidligt tidspunkt som ved første officielle test på Jerez-banen i Spanien lagde kunderne straks mærke til, at Mercedes’ egen bil var mistænkelig slank lige foran baghjulene, hvor udstødningerne gemmer sig inde bagved. Da man påpeger dette for Mercedes, lyder det pludseligt: ’Åh ja, vi har en ny version af udstødningen, som fylder en del mindre – den får I også lige om kort tid’.

Mercedes har ikke ønsket at kommentere på kritikken i Watts klumme, som kan læses i EKSTRA-universet ved at klikke på linket herunder.

Mercedes-raceren er designet, så den er væsentligt slankere lige foran baghjulene end de andre Formel 1-racere. Det giver en afgørende fordel. (Foto: AP) Sport og Spil Watt: Mercedes har snydt deres kunde-teams

0 kommentarer
Vis kommentarer