Dansk komalæge: Schumachers fremtid ser sort ud

Hvis Formel 1-legenden vågner af komaen, kan det blive med en ændret personlighed og reduceret intelligens

Formel 1-legendens fremtid ser gradvist mørkere ud, for hver dag han ligger i koma (Foto: David Davies).
Formel 1-legendens fremtid ser gradvist mørkere ud, for hver dag han ligger i koma (Foto: David Davies).

Udsigterne til et liv uden varige hjerneskader skrumper for hver dag, Michael Schumacher ligger i koma. Det vurderer en overlæge og ekspert i hjerneskader.

- Jo længere tid man holder folk i kunstig koma, des dårligere er prognosen. Det er ikke godt, at han ikke er vågnet op endnu, siger Ole Davidsen.

Danske Morten Hauerbach er mirakuløst sluppet med livet i behold for en voldsom skiulykke (Privatfoto) Sport og Spil Dansk skistjerne flækkede kraniet: Jeg skulle have været død

Han fortæller, at det er helt normalt, at man lægger patienter i kunstig koma lige efter en ulykke, da man på den måde reducerer skadens omfang. Men det er et rigtigt skidt tegn, at han ikke er vågnet op endnu.

Se også: Indlagt med Schumacher: Dansk skistjerne livsfarligt kvæstet

Efter et par dage findes der ikke noget medicinsk argument for at holde en i kunstig koma, så der vil man langsomt trappe ned med den bedøvende medicin.

- Hvis man bliver ved med at ligge i koma nogle dage efter ulykken, så tyder noget på, at det er en mere alvorlig hjerneskade, siger Ole Davidsen og fortsætter:

- Hvis man så ikke vågner op, så er det ikke længere kunstig koma, så er det rigtig koma. Så er det, fordi hjernen har taget skade, og man ikke vågner op umiddelbart.

Se også: Det lærte vi: Schumacher-video viser ulykken

Overlægen er lige nu bekymret for, at Schumachers koma ikke længere er kunstig, men rigtig koma.

Er det tilfældet, kan det med stor sandsynlighed betyde, at den Michael Schumacher, som vågner op i hospitalssengen – hvis han altså vågner op – vil være anderledes end den, der stod på ski før den fatale ulykke.

- De typiske skader er diffuse hjerneskader. Man får dårligere ved at genkende personer, huske ting, og det kan reducere ens intelligens, siger overlæge Ole Davidsen.

Se også: Ny teori: Derfor gik det galt for Schumacher

Han forklarer, at de diffuse hjerneskader ikke nødvendigvis går ud over førligheden.

Overlægen slår dog fast, at man på nuværende tidspunkt ikke kan konkludere noget endeligt for Michael Schumacher:

- Der er stadig håb, men håbet bliver mindre for hver dag, han ligger i koma.

0 kommentarer
Vis kommentarer