Annonce:
Annonce:

Vanvittig debut: Magnussen satte feltet til vægs

Kevin Magnussen imponerede i sin første officielle Formel 1-test for McLaren, da danskeren satte bedste tid af alle på Jerez-banen

Kevin Magnussen satte torsdag eftermiddag bedste tid af alle i sin officielle Formel 1-debut på Jerez-banen i Spanien. (Foto: AP)
Kevin Magnussen satte torsdag eftermiddag bedste tid af alle i sin officielle Formel 1-debut på Jerez-banen i Spanien. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Formel 1

Kevin Magnussen fik torsdag den bedst mulige start på sin Formel 1-karriere.

For første gang nogensinde skulle danskeren deltage i en officiel testkørsel for McLaren i kamp mod resten af Formel 1-feltet, og der blev tale om en regulær drømmedebut.

Den 21-årige dansker satte bedste tid af alle, da han med en god halv time tilbage af testen blot brugte 1:23.276 minutter på at tilbagelægge de små 4,5 kilometer på Jerez-banen i Spanien.

Teknisk genialitet på Magnussens racer - men er det lovligt?

Den præstation var nok til at sende en lille håndfuld verdensmestre til vægs, eftersom både Lewis Hamilton, Jenson Button og Fernando Alonso ikke magtede at matche danskerens fantomtid.

Annonce:

Blødere dæk gjorde udslaget
De tre kørere blev henholdsvis nummer tre, fire og fem, mens Felipe Massa til slut formåede at sætte sig på andenpladsen. Brasilianeren var dog næsten et halvt sekund efter danskeren, som i alt nåede at køre 52 omgange i det lune spanske januarvejr.

Længe så det ellers ud til, at det - akkurat som det var tilfældet ved onsdages test - skulle blive Magnussens teamkammerat, Jenson Button, der ville notere sig for bedste tid. Verdensmesteren fra 2009 leverede allerede tidligt på eftermiddagen sin bedste omgang, da han blæste McLaren-bilen ind over stregen i tiden 1:25.030.

Officielt: Nu vækker de Schumacher

Flere af favoritterne til årets VM-titel måtte dernæst forsøge at køre efter den tid, men der skulle gå flere timer, før Jenson Button blev viftet væk fra den førende position. Landsmanden Lewis Hamilton viste, at også han er værd at holde øje med i den kommende sæson, da Mercedes-køreren henviste Button til andenpladsen med en tid på 1:23.952.

Annonce:

På dette tidspunkt havde Kevin Magnussen allerede klemt sig ind blandt de fem bedste kørere på dagen, men det skulle blive endnu bedre for den hurtige knægt fra Roskilde, da han valgte at bytte de hårde dæk ud med en blødere model.

McLaren-chok: To medarbejdere dræbt

Far fløj til tasterne
På medium compounds blev danskeren således endnu hurtigere, og med en halv time tilbage af testen kørte den nye fartkomet over stregen i ny bedste tid. 1:23.278 sagde stopuret, og det gav omgående genlyd hos både familie og eksperter.

Faderen Jan Magnussen var således ikke længe om at flyve til tasterne for at tilkendegive sin stolthed over sønnen. Det skete da han retweetede en opdatering fra det anerkendte motorsportsmedie Autosport.<br /><br /><p>Men det var ikke kun i familiær forstand at begejstringen over danskerens kunnen blev ytret. Også Ben Edwards, der kommenterer Formel 1 for BBC, var imponeret over debutanten</p><p>- Den nye dreng i klassen, Kevin Magnussen, ser meget imponerende ud - som om han har gjort det her i årevis, siger Edwards om præstationen.</p><p>Den imponerende tid fik lov at stå øverst på resultattavlen testen ud, og dermed kunne Kevin Magnussen køre i garagen med god samvittighed efter en flot præstation.</p><a id="_e17a5c4a-7232-4b98-8bd4-ee8b7b6c1bcb" href="https://ekstrabladet.dk/sport/formel_1/article4642854.ece">Ekspert efter test: McLaren kan blive topteam</a><br /><br /><p><b>Elendig uge for Red Bull Racing</b><br /> Anderledes ser det ud for Red Bull Racing-teamet, som har haft en elendig uge i Spanien. Heller ikke på tredjedagen af den officielle test lykkedes det teamet, der er regerende verdensmestre for konstruktører, at finde formlen på succes.</p><p>Blot tre omgange formåede Daniel Ricciardo at tilbagelægge, inden teamet takkede af, og der venter dermed store udfordringer for holdet, der med Sebastian Vettel i staben har den helt store favorit til kørernes VM-titel.</p><p>Den rolle er Kevin Magnussen endnu et stykke fra indtage, men efter dagens fornemme præstation nedjusterede flere bookmakere oddset for, at debutanten bliver verdensmester.</p><p>Det lover godt for danske motorsportsentusiaster, McLaren og ikke mindst Magnussen.</p>
Annonce:
Annonce:
Annonce:
danmarks dyreste husdanmarks dyreste husdanmarks dyreste husdanmarks dyreste hus
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: